Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 3°C Még több cikk.

Éjjellátó kamerákkal is keresik Németországban az emberre támadó aligátorteknőst

Már éjjellátó kamerákkal is keresik a dél-bajorországi Allgäu vidékén azt az állítólagos aligátorteknőst, amely a múlt hét elején két helyen is átharapta egy nyolcéves nyaraló fiú Achilles-inát.
Az emberre is veszélyes hüllőt még senki sem látta, a gyermeket megműtő orvosok és zoológusok szerint nem vitás, hogy a Németországban betiltott aligátorteknős egy elszabadult példánya okozta a komoly sérülést. A harapás lenyomata alapján az állatot 40 centiméteresre és 14 kilósra becsülik.

A teknősveszély hírére azonnal betiltották a fürdést az Irsee településhez tartozó Oggenrieder halastóban, a tavat lehalászták, minden vizét lecsapolták, a nagy erőkkel keresett Lotti teknőst azonban továbbra sem találják.

Szakemberek szerint az állat alighanem beásta magát a lecsapolt tó iszapjába, és majd csak akkor mászik a felszínre, ha a tó alja is teljesen kiszárad. Ha Lotti mégsem kerülne elő, a tavat akár jövő tavaszig is szárazon tartják. A hideg alpokaljai telet állítólag semmiképp sem tudja átvészelni.

Hétfőn, a halastó leeresztése után 17 tűzoltó fésülte át centiméterről centiméterre a lecsapolt tó medrét, a mély iszap borította tófenékre azonban egyelőre nem tudnak rámenni, ezért döntöttek az állandó, kamerás megfigyelés mellett. Ezen kívül villanypásztorral vették körül a tavat és környékét, valamint 1000 euró jutalmat ajánlottak fel a "nyomravezetőnek".

Bertram Sellner polgármester azt mondta szerdán, hogy talán megmosolyogtatónak tűnik ez az elszánt hajtóvadászat egy senki által sem látott állat után, ám az önkormányzatnak kötelessége garantálni a lakosság testi épségét.

Németországban 1999 óta törvény tiltja az Egyesült Államokban őshonos aligátorteknős tartását. A keresett példányt vélhetően egy illegális állattartó eresztette el a szabadban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A román kormányfő megvonná a ˝kommunista pribékek˝ nyugdíját

Ponta arra kérte az igazságügyi minisztert, hogy az alkotmánybírósággal és a legfelső bírósággal is… Tovább olvasom