Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Elbúcsúztatták a balesetben meghalt magyar katonákat

Elbúcsúztatták bajtársaik a hét elején balesetben meghalt két magyar katonát szombaton az afganisztáni Mazari-Sarifban - mondta Vokla János alezredes, a tartományi újjáépítési csoport (PRT) parancsnok-helyettese.
Az alezredes telefonon nyilatkozva az MTI-nek elmondta, hogy a halottakat katonai tiszteletadás mellett búcsúztatták el a Mazari-Sarifban lévő nemzetközi katonai bázison. A több nemzethez tartozó katonák díszsorfala előtt vitték el a hősi halottakat a bázis repterére, ahol felsorakozott bajtársaik búcsúztatták őket. A szertartáson beszédet mondott az alezredes és a tábori lelkész, aki végül megáldotta a holttesteket.

Olvasóink írták

 • 1. dodó 2011. május 21. 17:58
  „Afganisztán: bombatámadásban haltak meg katonáink

  Az afgán hatóságok szerint a katonák akkor haltak meg, amikor egy bomba felszakította járművüket Mazar-i-Sarif, Balkh tartomány székhelyének külvárosában.
  A NATO szerint a katonák közlekedési balesetben haltak meg.
  Ezzel hatra emelkedett a csak hétfő óta Afganisztánban megölt külföldi katonák száma. Idén 178 idegen katona halt meg a közép-ázsiai államban.
  A NATO elismerte a helyi harcosok hatalmának emelkedését annak ellenére, hogy mintegy 150 000 NATO-katona tartózkodik az országban.
  Eddig a tavalyi volt a legrosszabb éve a megszállóknak Afganisztánban: 711 katonájuk halt meg.
  Az áldozatok növekvő száma növelheti az afganisztáni háborúval szembenállók táborát a Nagy-Izraelért vívott harcban részt vevő államokban - már persze, ha nem adják be nekik, hogy "közlekedési baleset" volt.

  Az afganisztáni háborút a harcoló alakulatok megfékezésének és a béke és biztonság jelmondatával kezdték. Ennek immár kilenc éve, azonban az ország továbbra is ingatag és mindennek az árát a civilek meg a vízummal lefizetett csatlósok fizetik meg.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiengedték a börtönből Strauss-Kahnt

A volt IMF-vezér négy éjszakát töltött az északkelet-manhattani Rikers-szigeti börtönben. Tovább olvasom