Délmagyar logó

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -5°C | 3°C

Életfogytiglani börtönre ítéltek gyilkosságért egy kanadai főtisztet

Kanada - Életfogytiglani börtönre ítélték csütörtökön Kanadában az ország legnagyobb légitámaszpontjának volt parancsnokát két nő meggyilkolása és egyéb szexuális indíttatású bűncselekmények miatt.
Russell Williams-t legkorábban 25 év múlva helyezhetik feltételesen szabadlábra.

A trentoni bázis parancsnoka februárban ismerte be, hogy megölt két nőt, két másikat megtámadott. Ezenkívül nyolcvankét betörést is elkövetett, amelyek során női ruhaneműket lopott. A botrány az egész kanadai társadalmat megdöbbentette.

Az ítélethirdetés előtt a főtiszt könnyekkel küszködve fejezte ki sajnálatát a bűncselekmények és az áldozatoknak, illetve családjuknak okozott fájdalom miatt.

Williams hétfőn minden vádpontban elismerte bűnösségét a bíróság előtt. Egy 37 éves nőt tavaly novemberben, egy 27 éves nőt pedig idén februárban gyilkolt meg. Mindkettőt megerőszakolta, majd megfojtotta. A lemeztelenített áldozatokról fotókat is készített.

Az ügyészek az utóbbi napokban részletesen bemutatták az egykori katonai parancsnok titkos életét. Williams számos nő otthonába betört, és a hálószobákban saját magát fényképezte női alsóneműben, a képeket gondosan katalogizálta számítógépén.

A 47 éves ezredes korábban időnként pilótaként is szolgálatot teljesített, és utasai között volt II. Erzsébet brit királynő, a brit uralkodócsalád és a kanadai kormány tagjai. A trentoni légitámaszpontnak több mint egy évig volt a parancsnoka.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rejtélyes bőkezű adományozó az egykori ikertornyoknál

New York - Névtelenségbe burkolózó rejtélyes adományozó hagyott 10 ezer dollárt (közel kétmillió… Tovább olvasom