Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 12°C | 17°C Még több cikk.

Elfogatási parancs Tito unokája ellen

Szerbia - A belgrádi kerületi bíróság csütörtökön elfogatási parancsot adott ki Edvard Broz, Josip Broz Tito néhai jugoszláv elnök unokája ellen, mivel folyamatosan nem jelent meg a bírósági idézésekre.
Legutóbb szerdán maradt távol a főtárgyalás folytatásáról. Edvard Broz felett egy 1992-ben általa előidézett halálos kimenetelű közlekedési baleset ügyében ítélkeznek.

Edvard Broz januárban már három napig vizsgálati fogságban volt, azt követően, hogy letartóztatták a szerb-horvát határon. Mivel akkor megfogadta, hogy a jövőben eleget tesz a bírósági idézéseknek, s megjelenik a tárgyalásokon, a bíróság szabadlábra helyezte.

Az egyetlen intézkedés ellene akkor az volt, hogy bevonták útlevelét. Azóta azonban nyoma veszett. Még az ügyvédje sem tesz eleget a felszólításoknak. Az előállítására kiküldött rendőrök a szomszédoktól tudták meg, hogy lakásából már hónapokkal ezelőtt elköltözött. Új címe ismeretlen. Edvard Broz ittasan vezetve idézett elő közlekedési szerencsétlenséget 1992 augusztusában. Akkor életét vesztette a kocsiban mellette ülő utas, ő maga és fia súlyos, másik két utasa pedig könnyebb sérüléseket szenvedett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább olvasom