Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

Elfogták a thaiföldi gyilkost - fotó

Bangkokban fogták el azt a magyar férfit, akit honfitársa meggyilkolása miatt köröztek.
Letartóztatta a thaiföldi rendőrség a honfitársa meggyilkolásával gyanúsított magyar férfit Bangkokban - jelentette szerdán a Phuket News thaiföldi hírportál.

A magyar állampolgárságú - izraeli útlevéllel is rendelkező - 35 éves férfit azért körözték, mert őt gyanúsítják a 47 éves R. Péter meggyilkolásával.

A férfit szerdán tartóztatták le Bangkokban, jelenleg a rendőrség bevándorlási részlegén hallgatják ki, majd az ügyben illetékes szuratthani rendőrség felügyelete alá helyezik. A portál szerint a thaiföldi hatóságok keresik feltételezett tettestársát, egy ugyancsak magyar férfit.

Az áldozat a 47 éves R. Péter, akinek eltűnését egy Thaiföldön tartózkodó magyar barátja jelentette be a múlt héten. A holttestet a múlt pénteken találták meg egy műanyag zsákban egy gumifaültetvényen, Phuket szigetének Kathu körzetében. Mellkasán öt, a fején és az egyik bokáján két-két késszúrás volt, a kezei össze voltak kötözve, és csak egy alsónadrág volt rajta. Magyar barátja elmondta a nyomozóknak, hogy R. Péternek egy másik magyarral volt üzleti vitája Szamuj-szigeten.

 A magyar-izraeli állampolgár N. Gábor, más néven Móse D. beszél, miután R. Péter magyar állampolgár meggyilkolásának gyanújával letartóztatták Bangkokban 2012. december 5-én.
A magyar-izraeli állampolgár N. Gábor, más néven M. D. beszél, miután R. Péter magyar állampolgár meggyilkolásának gyanújával letartóztatták Bangkokban 2012. december 5-én. Fotó: MTI/AP

A gyilkossággal a magyar és iraeli útlevéllel rendelkező M. D.-t gyanúsítják, aki üzleti partnere, tulajdonostársa volt R. Péternek egy cégben.

A nyomozás eddigi adatai szerint M. D. dühös lett R. Péterre, mert azzal vádolta, hogy ráhamisította a nevét egy 15 millió baht (500 ezer dollár) értékű, telek adásvételi szerződésén.

Ezután R. Péter feljelentette üzlettársát a rendőrségen azzal a váddal, hogy halálosan megfenyegette őt. A bangkoki magyar nagykövetséget is értesítette az incidensről, mire a külképviselet arra kérte, hogy háromnaponta jelentkezzen.

R. Péter november 16-án elköltözött egy bérelt házba a phuketi Thalang körzetébe. Utoljára november 24-én látták fehér Toyota kisteherautójával. Miután holttestét megtalálták, a rendőrség Szamuj-szigeten rábukkant a kisteherautóra, amelyet akkor már meghirdettek eladásra. Szemtanúk szerint a két üzlettárs R. Péter eltűnése napján délután öt órakor együtt indult el vásárolni egy építőanyag-áruházba.

Olvasóink írták

 • 10. demos 2012. december 06. 16:15
  „Remélem nem kérjük a kiadatását,itt max 25 év,ott min életfogytig ami = halál.”
 • 9. bánki 2012. december 06. 13:13
  „6. Smerdis 2012.12.06. 08:06

  Q-ra nem érdekel !

  Canadában, leánykori nevén Kanada a cigányok -magyarok !

  Két bibsi bűnözőt meg nehogy mán magyarosítsuk !”
 • 8. Tiszthelyettes 2012. december 06. 11:52
  „Smerdis: http://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=F%C3%A1jl:B%C3%A1nki_Don%C3%A1t_s%C3%ADrja.jpg&filetimestamp=20080927201041
  Látod a képen azt a (számodra) náci jelképet? Akkor be lehet fogni. Ha zsidó is lett volna, se lett volna semmi bajom vele, amíg egy apartheid banánköztársaság állampolgáraként nem kezdi el lejáratni, bomlasztani és kisemmizni az őt eltartó közösséget (gyk. gazdatestet). Nézegetem a "zsidó származású magyarok" cikket a wikipédián, de sem Sebők Ferencet, sem Tasnádi Pétert nem látom köztük. Ezek szerint ők nem is zsidók? Akkor miért bújnak minden felelősség elől a zsidóságuk mögé? Elmész te, tudod hova...”
 • 7. catroot 2012. december 06. 09:56
  „2. bánki 2012.12.05. 14:04

  Kit érdekel, hogy zsidó származásúak? Ugyanolyan mocsok gyilkos ugyanúgy, nem?”
 • 6. Smerdis 2012. december 06. 08:06
  „2. bánki 2012.12.05. 14:04

  jut eszembe bánki, Bánki, mint Bánki Donát, aki zsidó volt? :) lehet, hogy Te is Lőwinger vagy csak nem tudsz róla? :))”
 • 5. Egyolvasó 2012. december 06. 06:53
  „Ha ott van halálbüntetés az ilyen bűncselekmények jutalmazására, akkor kéretik ott elítélni, nem pedig a Magyar börtönszanatóriumba vissza hozni.
  Bár ha valaki közbejár az érdekében akkor biztos hamarosan itthoni börtönszanatórium kényelmét élvezheti, jó magaviseletért pedig akár két év múlva már jöhet is ki, bár ha kihasználja, hogy kettős állampolgár el sem ítélik itthon.”
 • 4. Smerdis 2012. december 05. 22:57
  „na most megkaptátok a csontot, rágódjatok rajta :)”
 • 3. x 2012. december 05. 20:11
  „http://www.delmagyar.hu/forum/kettos_allampolgarsag/24/505/?action=kifejt”
 • 2. bánki 2012. december 05. 14:04
  „,,PHUKET: Police arrested Israeli-Hungarian dual national Moshe David at a shopping mall in Bangkok today for the killing of Hungarian businessman Peter Reisz, whose body was found hidden with hands bound in a rubber plantation on Phuket on November 29. "

  Nem is értem miért <moderálva> a jobbikos képviselőt !

  Reiss Péter és Dávid ( Mose ) ősi magyar család nevek !”
 • 1. bánki 2012. december 05. 12:14
  „Nem magyar ! Izraeli !

  Deusch, vagy valami hasonló ? Steiner ? Kertész ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A magyar diplomaták elhagyták Damaszkuszt

Elhagyták Damaszkuszt a szíriai magyar nagykövetség munkatársai, mert a külképviselet szerdán… Tovább olvasom