Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Elfogták az egyik legveszélyesebb maffiózót

A 62 éves Russo volt a Camorra nagyfőnöke és történelmi vezetője, már 16 éve kereste mindhiába az olasz igazságszolgáltatás. Öccsét szombaton fogták el.
Az olasz csendőrség elfogott vasárnap egy nápolyi maffiafőnököt, a tíz legveszélyesebb szökevény listáján szereplő Pasquale Russót. A 62 éves Russo volt a Camorra nagyfőnöke és történelmi vezetője, s már 16 éve kereste mindhiába az olasz igazságszolgáltatás. Öccsét, az 51 éves Salvatore Russót egy nagy nappal korábban, szombaton fogták el Nápoly környékén, egy vidéki házban.

Az 1993 óta szökésben lévő Pasquale Russót több alkalommal is életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték gyilkosságokért és bűnszövetkezet létrehozásáért. A csendőrség tájékoztatása szerint vasárnap hajnalban törtek rá Pasquale búvóhelyére: a maffiózó a Nápolytól mintegy 30 kilométerre keletre fekvő Sperone település egyik házában rejtőzött 47 éves, Carmine nevű öccsével együtt. Utóbbit szintén körözték, a száz legveszélyesebb szökevény listáján szerepelt 2007 óta.

A Russo-fivérek fontos vezetői a Nápoly környékén működő Camorra bűnszövetkezetnek. A több tucat - gyakran egymással rivalizáló - családra oszló Camorrának becslések szerint összesen ötezer tagja van. Az olasz hatóságok szerint az 1990-es évek elején, az akkori nagyfőnök, Carmine Alfieri letartóztatása után a Russo-fivérek szervezték újjá a Camorrát, és abszolút hatalmat gyakoroltak területükön.

Olvasóink írták

  • 1. bo 2009. november 02. 07:42
    „Akkor most kezdheti elölről valaki, mondjuk S. Berlusconi?!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biciklit használtak gyilkos merénylethez Irakban

A tettes a kerékpárra szerelt hűtőtáskába rejtette el a robbanóanyagot, majd otthagyta a belváros… Tovább olvasom