Délmagyar logó

2017. 04. 29. szombat - Péter 7°C | 22°C Még több cikk.

Elhalasztották a bukott elnök újabb perét

Tunézia - Későbbi időpontra halasztották Tunéziában azt a pert, amelyet Zin el-Abidin ben Ali egykori elnök ellen kezdtek volna csütörtökön: a Szaúd-Arábiába menekült, megbuktatott államfőt ezúttal fegyver- és kábítószer-birtoklással vádolják.
A halasztást a bírósági dolgozók sztrájkja miatt kellett elrendelni: a kedden kezdődött és háromnaposra tervezett munkabeszüntetés résztvevői "radikális változásokat" követelnek az igazságügy-minisztériumban. A sztrájk miatt a volt elnök perét július 4-re napolták el.

Ez lett volna a második, az egykori államfő ellen távollétében indított bírósági eljárás Tunéziában. Az első, június 20-ai per során a volt elnököt és feleségét, Leila Trabelszit 35 év börtönre és 45 millió eurós pénzbüntetésre ítélte az egyik tuniszi bíróság sikkasztás miatt. A per akkor alig néhány órán át tartott, s ezt a gyorsaságot még olyan személyek, illetve szervezetek is bírálták, akik és amelyek egyébként nem vádolhatók a volt elnök melletti szimpátiával.

Ben Ali és felesége a tömeges tüntetéseket követően január 14-én menekült Szaúd-Arábiába. Az elnök 23 évig tartó országlása során feleségével és családjával érdekeltségeket szerzett a legnagyobb állami vállalatokban, és hatalmas vagyont halmozott fel.

Olvasóink írták

  • 1. igazságkereső 2011. július 01. 08:20
    „Nálunk, Magyarországon meg még el sem kezdték a bukott miniszterelnök perét, aki társaival - Kóka,Lendvai Ildikó,Kiss Péter és a többiek! - együtt olyan mélyre süllyesztette országunkat,hogy az nem csak a politikai felelősség -ami tulajdonképp semmilyen következménnyel nem jár! - kérdését, hanem a büntetőjogi felelősség kérdését veti fel.Nem lehet csupán politikai felelősséggel elkendőzni az országból eltüntetett kb. 13 000 milliárd forint hollétét,mert az bizony meggyőződés szerint is meg van valahol, mondjuk valamelyik off-shore paradicsomban. Nem lenne tulajdonképp oly bonyolult ennek kiderítése, na ehhez viszont politikai akaratra is szükség van, lenne!Mindjárt nem is lenne szükség ilyen megszorításokra,ha azok akik eltüntették ezt a szép összeget,vissza is raknák az államkasszába! Ehhez viszont lehet,hogy némi ügyészi, bírói segítségre,közbenjárásra lenne szükség,mert az magától nem fog menni.Ismerjük ugyanis a "nem kicsit nagyon, mi az hogy,nagyon is!" klasszikust mondást,melyet a 2004-2010 között kormányon levő kormányfő használt nagy előszeretettel! Mi az, hogy nagyon is szükség lenne az eltüntetett ezer milliárdok államkasszába történő vissza tételére!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három amerikai katona meghalt Irak déli részén

Irak - Három amerikai katona életét vesztette Irak déli részén - közölte csütörtökön az amerikai… Tovább olvasom