Délmagyar logó

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 19°C | 29°C Még több cikk.

Elindult világkörüli hajóútjára a 14 éves holland lány

Szombaton elindult Gibraltárból a 14 éves holland Laura Dekker, hogy 11,5 méter hosszú vitorlásával egyedül hajózza körül a Földet.
Ha vállalkozása sikerül, ő lesz a legfiatalabb, aki ezzel a teljesítménnyel dicsekedhet. Az eddigi csúcstartó az ausztrál Jessica Watson, aki 210 nap alatt kerülte meg a Földet, s két nappal a 17. születésnapja előtt ért célba. Laura Dekkernek több mint két éve van a rekorddöntésre, mert csak szeptemberben tölti be a 15. életévét.

A holland lány minden csinnadratta, a sajtó előzetes értesítése nélkül vágott neki az útnak, s a spanyol Kanári-szigetek, vagy a portugál Madeira felé tart - hogy melyik úti célt választja, az az időjárástól függ. Utazását hosszú jogi procedúra előzte meg, mert holland gyermekvédő szervezetek - fizikai és mentális egészsége megőrzésének jelszavával - igyekeztek megakadályozni, hogy belevágjon a kalandba.

Ha sikerül is az, amit eltervezett, Laura Dekker rekordja nem válik hivatalossá, mert a Guinness World Records úgy döntött, hogy nem tartja nyilván a "legfiatalabb" hajósok rekordjait, mert nem akar veszélyes rekordkísérletekre biztatni.

A holland lány nem "egy nekifutásra", hanem szakaszokban akarja megtenni a nagy utat. Tucatnyi kikötőben megáll, s még az is lehet, hogy útját egy ponton megszakítja, hazautazik, hogy iskolai kötelezettségeinek eleget tegyen, majd folytatja a vitorlázást.

Olvasóink írták

  • 2. 4Angel 2010. augusztus 22. 10:26
    „Felelőtlen szülök, hogy elengedik !!!

    Egymaga van hószú távon az ember még be is kotorhat , kihez beszél , Ja majd magába, és haladunk a bekotrás felé , hurrá !!

    Ez nem más csak feltűnőségi kényszer!!”
  • 1. sbert 2010. augusztus 21. 20:18
    „Go Laura, Go!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szoros eredmény várható az ausztráliai választáson

Ausztráliában szombaton befejeződött a szavazás az előrehozott parlamenti választáson, ahol az… Tovább olvasom