Délmagyar logó

2016. 12. 10. szombat - Judit 0°C | 9°C

Elítélte az ENSZ BT Steven Sotloff lefejezését

Az ENSZ BT hangsúlyozta, hogy az Iszlám Államot "le kell győzni, és alapjaiban kell felszámolni a szervezet által hirdetett intoleranciát.

Egyhangúlag elfogadott nyilatkozatban ítélte el Steven Sotloff amerikai újságíró Iszlám Állam szélsőséges szervezet általi lefejezését az ENSZ Biztonsági Tanácsa.

A szombaton ismertetett dokumentumban a 15 tagú testület iszonyatos és gyáva cselekedetnek nevezte a 31 éves túsz kivégzését, amiről a dzsihádisták kedden tettek közzé videót az interneten. Két héttel azelőtt az Iszlám Állam egy másik amerikai újságíró, James Foley lefejezéséről osztott meg felvételt a világhálón.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT) hangsúlyozta, hogy az Iszlám Államot (IÁ) "le kell győzni, és alapjaiban kell felszámolni a szervezet által hirdetett intoleranciát, erőszakot és gyűlöletet". Mint írták, a nemzetközi közösséget nem félemlítették meg az IÁ barbár tettei, sőt még inkább megerősítették abban, hogy a kormányoknak és az intézményeknek közös erőfeszítéseket kell tenniük a dzsihádisták ellen.

Az amerikai légierő pénteken és szombaton ismét támadásokat intézet az IÁ állásai ellen Észak-Irakban. Augusztus 8. óta az amerikai légierő 133 támadást hajtott végre Irakban a szélsőséges szunnita szervezet ellen.

A NATO csütörtök-pénteki walesi csúcsértekezletén tíz ország központi koalíciót létrehozását jelentette be az IÁ elleni küzdelem jegyében. Irak szombaton üdvözölte a kezdeményezést, amelynek az Egyesült Államok mellett többek között tagja Németország, Franciaország és Törökország is.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új vezetőt választott az as-Sabab szomáliai terrorcsoport

A szomáliai terrorista szervezet egyúttal kinyilvánította, hogy továbbra is az al-Kaida… Tovább olvasom