Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Elítélték Hollandiát, mert 1737 gépkocsit írtak egy autós nevére

A felperes, Steven Benito Romet élete valóságos rémálommá változott, miután ellopták a jogosítványát.
Elítélte Hollandiát az Emberi Jogok Európai Bírósága, mert hagyta, hogy a jogosítványának ellopása után egy éven át jogellenesen használják egy autós személyazonosságát: 1737 gépkocsit írtak a nevére.

A felperes, Steven Benito Romet élete valóságos rémálommá változott: több, ezekkel az autókkal elkövetett szabálysértés és baleset miatt indítottak ellene eljárást, különböző, a gépkocsikkal kapcsolatos adókat róttak ki rá, több pénzbüntetéssel sújtották és végül börtönbe zárták, mert nem fizetett.

Ráadásul elesett a családi pótléktól is, a hatóságok ugyanis a számtalan nevén szereplő kocsi láttán úgy döntöttek, hogy nem szorul rá.

Romet 1995 novemberében bejelentette, hogy ellopták a vezetői engedélyét, de a hatóságok csak 1997-ben érvénytelenítették az okmányt. Ezalatt a tolvajok 1737 autót írattak a nevére.

1996-ban Romet hiába kérte a különböző hatóságokat, hogy intézkedjenek.

A holland hatóságok 2004-ben elutasították, hogy felelősségre vonják a hamis bejegyeztetések elkövetőit, arra hivatkozva, hogy túl sok idő telt el azóta, hogy eredményes nyomozást lehessen folytatni az ügyben.

Az európai bírók nem végleges döntésükben úgy ítélték meg, hogy "Steven Benito Roment jogosítványa érvénytelenítésének a lopás bejelentése után történt elmaradása, aminek következtében ismeretlenek jogellenesen használták a személyazonosságát, a magánéletbe való 'beavatkozásnak' tekintendő".

A strasbourgi székhelyű bíróság 9000 euró (2,6 millió forint) erkölcsi jóvátétel megfizetésére ítélte Hollandiát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eladta három gyerekét, 12 évet kapott

A kínai férfit szűkös anyagi helyzete indította arra, hogy gyerekeit úgymond értékesítse. Tovább olvasom