Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Elkapták a négyszeres gyilkos idegenlégióst

Csád - Csütörtökön elfogták azt az idegenlégióst, aki kedden három katonát és egy civilt ölt meg és megszökött alakulatától Csádban.
Üldözésében az afrikai ország rendőrein kívül részt vettek az Európai Unió és az ENSZ Csádban állomásozó békefenntartóinak helikopterei is. A légióst a szudáni határ közelében, egy sivatagi kútnál találták meg a csádi biztonságiak - nem tanúsított ellenállást.

A francia hadsereg tájékoztatása szerint a lövöldözés kedden, az európai békefenntartók táborában, a szudáni határ melletti Abeche közelében kezdődött. A "zavarodott katona" két bajtársát lelőtte, majd szolgálati fegyverével együtt elhagyta a laktanyát. A közelben később megtalálták az ENSZ egyik togói békefenntartójának holttestét is, akivel szintén az idegenlégiós végzett. Néhány órával később a katona megölt egy helyi farmert is, aki a feltételezések szerint ellenállt, amikor a katona el akarta vinni a lovát.

Az afrikai országban főként a darfúri menekültek védelmére nemrég alakult a békefenntartó kontingens 5200 fővel. A munkában aktívan részt vesznek a franciák is, akik még egy 1986-os kétoldalú szerződés alapján állomásoznak Csádban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogták a moldovai zavargások egyik szponzorát?

Moldova - Csütörtökön Ukrajnában őrizetbe vették Gabriel Stati moldovai vállalkozót, akit a kisinyovi vezetés az országban kitört zavargások egyik legjelentősebb finanszírozójának tart. Tovább olvasom