Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 19°C | 30°C Még több cikk.

Elképesztő! Elkezdték bontani a betegekkel teli kórházat

Váratlanul estek neki a bontómunkások buldózerekkel egy kórháznak és a hozzá kapcsolódó halottasháznak Kína középső részén, menekülésre késztetve a bent lévő orvosokat, betegeket és ápolókat. A romok hat holttestet temettek maguk alá.
A kórház a helyi önkormányzatot vádolja azzal, hogy bontási munkálatokat rendeltek el, miután nem tudtak megegyezni az egészségügyi intézménnyel egy útépítési projekten - jelentette a Hszinhua állami hírügynökség.

A Honan tartománybeli Csengcsou Egyetem négyes számú kórházának közlése szerint a romok hat olyan holttestet temettek maguk alá, amelyeket a halottasházban tároltak. Többen megsérültek a kórházi személyzetből, az egészségügyi felszerelésben esett anyagi kár közel 20 millió jüan (880 millió forint).

"Így eltemetni a páciensek maradványait rendkívüli tiszteletlenség a halottakkal szemben. Sosem gondoltam volna, hogy ilyesmi megtörténhet" - nyilatkozta a kórház kommunikációs vezetője, Csang Jüan.

Hujcsi körzet önkormányzata szerint azonban hiába kérték a kórházat a halottasház és a CT-vizsgáló elbontására, a munkásaik pedig megbizonyosodtak róla, hogy senki sincs az épületekben a bontás megkezdése előtt, így áldozatok sem voltak.

Az erőszakos bontások elterjedt problémát jelentenek Kínában, ahol az önkormányzatok gyakran kezdenek ingatlan- és más fejlesztésekbe a gazdasági növekedés serkentése érdekében.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Brüsszelben készült a párizsi terroristák robbanóöve

A schaerbeeki bombagyárat december 9-én fedezte fel a rendőrség. Tovább olvasom