Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Ellenzéki tüntetőket állítottak elő orosz városokban

Moszkvában 135, Szentpéterváron mintegy 60 embert állítottak elő hétfőn nem engedélyezett ellenzéki tüntetéseken; a megmozdulásokon különböző szervezetek az alkotmánynak a gyülekezési szabadságot biztosító paragrafusát vették védelmükbe.
Egy ideje minden 31 napos hónap utolsó napján tüntetéseket tartanak a 31. paragrafus védelmében, a tüntetéseket rendszeresen szétverik.

Moszkvában a belvárosi Triumfalnaja téren 31-ére ezúttal is engedélyeztek egyéb rendezvényt, s az ellenzékieket e rendezvény megzavarásának, továbbá a közlekedés akadályozásának indokával állították elő.

A hétfői tüntetésen jelen volt Vlagyimir Lukin emberi jogi biztos, aki szerint a rendőrség több vonatkozásban is megsértette a törvényeket, és igen durván lépett fel a tüntetők ellen. Lukin kijelentette, hogy jelentést készít a történtekről.

Szentpéterváron csak annak a tüntetésnek a résztvevőit állították elő, amelyen a betiltott nemzeti bolsevisták vonultak fel a Nyevszkij Proszpekten.

Az alkotmány 31. paragrafusának védelmében egyre több városban rendeznek tüntetéseket a 31 napos hónapok utolsó napján, de hétfőn csak Moszkvában és Szentpéterváron került sor előállításokra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lezuhant egy sportrepülőgép - három halott

Lezuhant egy sportrepülőgép hétfőn a Németország nyugati részén lévő Bielefeldben - közölte a… Tovább olvasom