Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Elnapolták Mubarak perét

Három hónap szünet után szerdán újból megjelent a kairói bíróság előtt Hoszni Mubarak februárban megbuktatott egyiptomi elnök, akinek a tárgyalását néhány óra után ismét elnapolták.
A 83 éves exelnök, akit betegágyon toltak be a terembe, hétfőn jelenik meg újra a bírák előtt. Mubaraknak és fiainak, Alaának, valamint Gamalnak korrupció, illetve több száz tüntető meggyilkolása miatt kell felelniük.

Egyiptom egykori vezetőjét helikopterrel szállították vissza a katonai kórházba, ahol augusztus óta őrizetben van. Mubarak a hatalomból történt távozása óta szívbetegséggel küszködik, de a törvényszéki orvosok tárgyalóképesnek találták.

A tárgyalásokat az elnöklő bíró elleni elfogultsági indítvány miatt jegelték. Ahmed Rifaattal szemben azt kifogásolták, hogy korábban az elnöki hivatalnak dolgozott. A beadványt végül december elején elutasították.

Megfigyelők szerint a Mubarak bukása óta kormányzó katonai tanács vonakodik elítélni az egykori "bajtársat". Az exelnök a légierő tisztje volt, míg a tanácsot vezető Mohammed Husszein Tantávi a védelmi miniszter tisztségét töltötte be Mubarak hivatali ideje alatt.

A per helyszínét 5 ezer rendőr és katona biztosította. A korábbi tárgyalások napján mindig történtek incidensek az egykori elnök hívei és ellenzői között, és szerdán is felsorakozott egymással szemben a két tábor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Obama és Hillary Clinton - őket csodálják leginkább az amerikaiak

A felmérést az Egyesült Államok egész területén végezték el december közepén, valamivel több mint… Tovább olvasom