Délmagyar logó

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -5°C | 3°C

Először rendeznek csokoládészalont Belgiumban

A látogatók az ismert házakkal, mint a Neuhaus vagy a Godiva épp úgy találkozhatnak, mint kézművesekkel.
A világ sok sarkában már hagyomány, Belgiumban, az édesség hazájának tartott országban viszont most először rendeznek csokoládészalont, ahol vasárnapig a legkiválóbb mesterek adnak ízelítőt tudásukból.

A pénteken megnyílt esemény szervezője elmondta, hogy már évek óta szándékukban állt szervezni egy belgiumi kiállítást is, de mindezidáig halogatták, mert "Belgium önmagában is egy csokoládészalon".

"Miért jönnének el az emberek, ha minden sarkon hozzájuthatnak a csokoládéhoz?" - vetette fel a kérdést Sylvie Douce, aki Brazíliától Párizson át Szöulig mintegy két évtizede rendez a brüsszelihez hasonló szalonokat, és végül úgy döntött, hogy a belga fővárosban is megpróbálkozik vele.

A látogatók az ismert házakkal, mint a Neuhaus vagy a Godiva épp úgy találkozhatnak, mint kézművesekkel. Az érdeklődést csokoládéból készült ruhákkal, sapkákkal és kézi táskákkal igyekeznek felkelteni a szervezők. A különleges darabokból naponta kétszer tartanak divatbemutatót manökenek közreműködésével. Csokoládéból készült csendéletek is láthatók.

A belgák, akik évente átlagosan kilenc kilogramm csokoládét fogyasztanak - a franciák hetet, a svájciak tizenkettőt, míg például a japánok csak kettőt - mind csokoládé-szakértők, anélkül, hogy tudatában lennének ennek - vélekedett az édesség egyik ismert belgiumi rajongója, az édességgel behatóan foglalkozó Cédric Van Belle.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állítólag Szocsiba akartak eltéríteni egy repülőgépet

Az ukrán utas információk szerint azzal fenyegetőzött, hogy felrobbant egy pokolgépet, ha a gép nem… Tovább olvasom