Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Eltemették a lampedusai hajószerencsétlenség áldozatait

Lampedusa szigetéhez közeli Szicíliában temették el hétfőn az október 3-án történt hajószerencsétlenség áldozatait.
A 364 áldozat koporsóját az olasz haditengerészet egyik hajója vasárnaptól szállította át Lampedusáról a szicíliai Agrigento melletti Porto Empedocle kikötőjébe.

Ott a helyi lakosok, a Szicíliában élő afrikai bevándorlók és emberi jogi egyesületek tagjai várták a koporsókat, amelyeket Agrigento és a közeli települések temetőiben hantoltak el. Lampedusa szigetén nem volt elég hely, ezért a szicíliai temetők fogadták be a hajószerencsétlenségben életüket veszített illegális bevándorlókat. A temetésüket az olasz állam fedezte, de több helyen magánszemélyek vállalták az áldozatok sírhelyének kifizetését.

Hétfőn az első százötven halottat búcsúztatták. Kedden a többieket temetik el. A temetőkben a koporsókat az agrigentói szeminárium papnövendékei vitték a vállukon. A helyi érsekség hangsúlyozta, hogy a többségében ismeretlen vallású áldozatokat nem részesítették temetési szertartásban, de imát mondtak el felettük.

Néhány azonosított áldozatnak jelen voltak a rokonai is, akiknek egy része Afrikából érkezett, más családtagjaik Európa északi országaiból, ahol már korábban letelepedtek. Hozzájuk igyekeztek a Lampedusánál felgyulladt és elsüllyedt hajón utazó illegális bevándorlók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megérkezett Japánba a NAÜ sugármentesítési missziója

A misszió segít a fukusimai nukleáris erőmű térségében szükséges sugármentesítési intézkedések… Tovább olvasom