Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

Emelkedő fegyvereladások az Egyesült Államokban

Jelentősen megnövelte az amerikai fegyvereladásokat a gazdasági válság hatására emelkedő bűnözéstől és Barack Obama kormányának fegyvertörvény-szigorításától való félelem.
Az Egyesült Államok fegyverboltjai mindenhol megnövekedett keresletről számoltak be, amely hiányt okozott egyes lőfegyverekből és lőszerekből.

"Amikor a gazdaság lejtőn van, a fegyveripar felível" - közölte egy kaliforniai lőtér vezetője az AFP-nek nyilatkozva, akinek elmondása szerint az ipar már nehezen tud lépést tartani a megnövekedett kereslettel. A dél-kaliforniai lőtér vezetője elmondta, hogy jelentősen nőtt azoknak az embereknek a száma, akik első fegyverüket vásárolják meg a gazdasági válság miatt megnövő bűnözéstől, valamint az Obama-kormány szigorításaitól tartva.

Az FBI adatai szerint márciusban 29,2 százalékkal nőtt a fegyvervásárlási engedélyért folyamodók száma az egy évvel korábbihoz képest. Több állam is jelentős emelkedésről számolt be. Georgia államban például majdnem 80 százalékkal nőtt az első fegyverüket vásárló emberek száma.

Szakértők szerint az Obama-kormány szigorításaitól való félelem a fegyveripart képviselő szervezetek elnökválasztás alatti "félelemkampányainak" köszönhető, amelyekben azt állították, hogy a demokrata elnök el fogja venni tőlük fegyvereiket. A fegyvertartással foglalkozó Philip Cook egyetemi professzor elmondása szerint azonban a demokrata vezetés félretette a fegyvertartás kérdését, és nem terveznek szövetségi korlátozásokat. Cook szerint az sem bizonyított teljesen, hogy a gazdasági válság hatására növekedne a bűnözés.

Cook szerint a megnövekedett kereslet a mexikói drogháború erősödésének is köszönhető, hiszen tudni lehet, hogy az amerikai fegyverboltokban vásárolt fegyverek egy része az Egyesült Államok déli szomszédjánál köt ki.

Olvasóink írták

 • 5. comet 2009. április 27. 13:26
  „az USA nem tud kinőni vadnyugati korszából. Gondolom a fegyvergyárak és fegyverkereskedők nem hagyják.”
 • 4. feketeaudis 2009. április 27. 10:00
  „Általában nem a legális fegyverrel gyilkolnak. A feketén vásárolt fegyverrel rabolnak. Csak azok kik hivatalosan tartanak engedélyel, azok mindig lövöldöznek az ártatlan rablókra. Nem azokkal van gond kik engedélyel vásárolnak fegyvert.”
 • 3. flexsnake 2009. április 27. 09:42
  „http://blog.lib.umn.edu/deg/campfire/images/HelloKitty.jpg”
 • 2. flexsnake 2009. április 27. 09:39
  „Kis piros masni és lehet ajándékozni :) Nagyinak egy ,,szmiszendveszon" a 90. szülinapjára :D A tinilánynak meg hello kittys revolver :D”
 • 1. flexsnake 2009. április 27. 09:39
  „Kis piros masni és lehet ajándékozni :) Nagyinak egy ,,szmiszendveszon" a 90. szülinapjára :D A tinilánynak meg hello kittys revolver :D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rózsa Flores hamis személyazonossággal élt Bolíviában

Hamis személyazonossággal, Jorge Hurtado Flores álnéven kötött szerződést 2008 decemberében a Santa… Tovább olvasom