Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

ENSZ-különmegbízott: Angela Merkel egy hős

Peter Sutherland szerint az EU-nak, amelynek jelentős a részesedése a világ gazdaságából, kötelessége segíteni a menekülteken.
Hősnek nevezte a német kancellárt pénteken az ENSZ főtitkárának migrációs ügyekkel foglalkozó különmegbízottja. Peter Sutherland közölte: Angela Merkel határozottan kiállt a menekültek mellett, míg más európai vezetők elbuktak az emberiesség tesztjén.

"Véleményem szerint Merkel asszony hős" - mondta Sutherland egy genfi sajtótájékoztatón.

Tudta, hogy ez erkölcsi kérdés. Tudta azt is: politikai támadások fogják érni, aminek az lesz a következménye, hogy csökken a népszerűsége - tette hozzá az ENSZ illetékese. Ugyanakkor méltatta Svédország hozzáállását is, de megjegyezte: összességében Európa viszonylag kevés menekültet fogadott be.

"Némelyek azt mondták, hogy felveszünk menekülteket, csak legyenek keresztények. Melyik évszázadban élnek ők? Mi van az emberi méltóság és egyenlőség alapelveivel?" - kérdezte Sutherland.

Az ENSZ-illetékes szerint a politikusokat a migránsokat kedvezőtlen fényben feltüntető sajtó befolyásolja.

A migránsok általában és az összes európai országban is többel járulnak hozzá az állami költségvetéshez, mint amennyit segélyek formájában felvesznek. Ezekben az országokban alacsonyabb a munkanélküliség és általánosságban is nagyobb figyelmet fordítanak az oktatásra - tette hozzá.

Véleménye szerint az Európai Uniónak, amelynek jelentős a részesedése a világ gazdaságából, kötelessége segíteni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szexista megjegyzés miatt váltották le a minisztert

A szerb védelmi miniszter, Branislav Gasic egy újságírónőre tett megjegyzést. Tovább olvasom