Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Eörsi Mátyás: Ukrajnában igazi választás volt

Ukrajna - Ukrajnában igazi választás volt, megannyi problémával, amelyet a következő elnöknek majd meg kell oldania - mondta az MTI-nek egy órával a szavazás befejezése előtt Eörsi Mátyás (SZDSZ), az Európa Tanács parlamenti közgyűlése küldöttségének vezetője.
Az ukrán nép előtt valódi választási lehetőség volt. Kevés olyan ország van itt a térségben, ahol ma még egy órával a zárás előtt nem tudjuk, ki lesz az elnök - mondta Eörsi Mátyás.

Ukrajnában nagyon mélyre zuhant a köz bizalma a politikában, talán még mélyebbre, mint Magyarországon, nagyon sok volt a sérelem és lehet tartani attól, hogy a vesztesek kétségbe vonják a választások tisztaságát - mondta a parlamenti képviselő. Mi arra próbáljuk meg rávenni a részvevőket, hogy fogadják el a választás eredményét. Minden elnökválasztásnak csak egy győztese van - tette hozzá.

Maga a választás napja nagyon higgadt körülmények között zajlott le, professzionális, felkészült választási bizottsági vezetőkkel. Voltak gondok a törvény értelmezésével, ennek oka a nagyon késői törvénymódosítás volt, de abban bízunk mindannyian, hogy a választások után az ukrán parlament olyan választási törvényt fogad el, amely ténylegesen alkalmassá teszi az országot egy valóban demokratikus választásra - mondta.

Ettől ellenére a mostani választás is megfelelt az európai demokratikus követelményeknek - tette hozzá Eörsi Mátyás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szomáliai kalózok az eddigi legnagyobb váltságdíjat kapták

Szomália - Egy görög zászló alatt közlekedő kőolajszállító tartályhajót elrabló szomáliai kalózok… Tovább olvasom