Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Erdő Pétert a pápaválasztás esélyeseként mutatta be a Die

A pápaválasztás esélyeseiről közölt sorozatában mutatta be csütörtökön Erdő Péter bíborost, esztergom-budapesti érseket a Die Welt.
A német konzervatív lap az Erős magyar hálózattal című írásának alcímében kiemelte, hogy Erdő Péter XVI. Benedek irányvonalát követi a hittudományi és erkölcsi kérdésekben. A Ki lesz a pápa? című sorozat hatodik részeként közölt cikkben kifejtették: a magyarokról ismert, hogy akkor is elsőként lépnek ki a forgóajtón, ha utolsóként léptek be, ez a képesség pedig Erdő Péter javára válhat a pápaválasztó gyűlésen.

Erdő Péternek minden adottsága megvan ahhoz, hogy rácáfoljon a jóslatokra, amelyek szerint XVI. Benedek volt az utolsó európai a pápai trónon - áll a cikkben, amely szerint a magyar bíboros "kulcsszerepet játszik az európai egyházfejedelmek között, akik még mindig a bíborosi kar felét teszik ki".

Erdő Péternek "mesebeli nyelvi tehetsége" van, és valamennyi társánál kiterjedtebb kapcsolatrendszerrel rendelkezik a bíborosok körében, hálózatát azonban nem "a szálak machiavellista mozgatójaként", hanem "Isten hiteles embereként" működteti - írta a Die Welt. Erdő Péter pályafutását bemutatva hozzátették: a magyar bíboros már eddig is "lélegzetelállító karriert" futott be. 

A Die Welt a sorozat egy korábbi, a lap online kiadásában megjelent februári részében is Erdő Pétert mutatta be.

Már csak egy pápaválasztó bíborost várnak a Vatikánban

A bíborosi tanácskozás negyedik napján sem született döntés a pápaválasztás időpontjáról - jelentette be Federico Lombardi szentszéki szóvivő. Már csak egy pápaválasztó bíborost várnak a Vatikánba.

Összesen 152 bíboros érkezett már meg a Vatikánban hétfő óta zajló kongregációkra. Közöttük 114 a pápaválasztó: a konklávéra várt utolsó, 80 évnél fiatalabb pápaválasztó bíborosnak legkésőbb péntekre kell megérkeznie Vietnamból - mondta Lombardi.

A csütörtök délelőtti ülésen 16 bíboros szólalt fel, közöttük a kúria gazdasági hivatalainak vezetői.

A bíborosok gyásztáviratot fogalmaztak meg, hogy kifejezzék részvétüket Hugo Chávez venezuelai elnök halála miatt - közölte a szóvivő.

Olvasóink írták

  • 1. core2 2013. március 07. 14:18
    „Isten ments!!
    Fiszedes bíborostól.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Berlusconit egy évre ítélte első fokon a milánói bíróság

Az ítélet értelmében 80 ezer eurós kártérítést is fizetnie kell az ügy sértettjének, Piero Fassino… Tovább olvasom