Délmagyar logó

2017. 04. 27. csütörtök - Zita 10°C | 24°C Még több cikk.

Észak-Koreában üldözik a leginkább a keresztényeket a világon

Rendszeres üldözésük világviszonylatban az iszlám szélsőségességnek tudható be
A világ országai közül a kommunista Észak-Koreában üldözik a legerősebben a keresztényeket, de rendszeres üldözésük világviszonylatban az iszlám szélsőségességnek tudható be - derül ki az Open Doors keresztény segélyszervezet kedden nyilvánosságra hozott jelentéséből.

Észak-Koreát Szaúd-Arábia és Afganisztán követi a sorban. Az Open Doors Világüldözés-index 2013 című kiadványának adatai szerint elsősorban Afrikában erősödött a keresztényüldözés. A fekete kontinens országai közül először szerepel a szervezet listáján Mali, Tanzánia, Kenya, Uganda és Niger.

Az Open Doors becslése szerint világviszonylatban mintegy 100 millió keresztény szenved üldöztetést a hite miatt. Sokan közülük - mint éppen Észak-Koreában - csak titokban gyakorolhatják vallásukat.

"Változatlanul riasztó sok millió keresztény üldözése és szorongatása a világ sok részében" - szögezte le a jelentést kommentálva Volker Kauder, a német szövetségi parlament kereszténydemokrata (CDU/CSU) frakciójának elnöke. "A német politikának kötelessége a hitük miatt üldözöttek és szorongatottak sorsával továbbra is törődni" - tette hozzá.

Kauder hangsúlyozta: a világ egyetlen országa számára sem közömbös, ha az emberi jogok megsértése miatt megfigyelés alá kerül. Ezért fontos rámutatni a vallásszabadság központi jelentőségű emberi jogának jelentőségére, és felhívni a figyelmet az érintettek sorsára - mondta.

Bár a keresztényüldözés növekszik, ennek ellenére sok országban gyarapodik a keresztény közösségek száma - olvasható a jelentésben. Afrikában és Latin-Amerikában az 1970-es évek óta megduplázódott, Ázsiában pedig megháromszorozódott a számuk.

Az Open Doors jelentése a 2011. november eleje és 2012. október vége közötti időszakra vonatkozik. A segélyszervezet évente értékeli a keresztények vallásszabadságának helyzetét a világ 50 országában saját felmérési, szakértői becslések és a keresztények elleni támadásokról szóló jelentések alapján.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Timosenko: mérget kevertek a harkivi kórházban a kozmetikumaimba

Az ellenzéki politikus a napokban tett bejelentést, miszerint az egészségügyi intézményben "idegen… Tovább olvasom