Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 18°C Még több cikk.

Észak-Koreában zajlik a hatalomátadás

Észak-Koreában "teljes gőzzel zajlik a hatalomátadás az országot vezető Kim Dzsong Il és legkisebb fia, Kim Dzsong Un között" - közölte vasárnap a Kyodo japán hírügynökség.
"Kim Dzsong Il az utóbbi időben egyre inkább csak a külpolitikával és Észak-Korea nukleáris programjával foglalkozik, míg a belpolitikai kérdésekben és az ország mindennapjai tekintetében az irányítás egyre inkább a fia, Kin Cson Un kezébe kerül" - állapította meg saját phenjani forrásaira hivatkozva a hírügynökség.

Észak-Koreában folyik a politikai, katonai és gazdasági apparátus átalakítása annak érdekében, hogy meg tudja adni a szükséges támogatást a "fiatal vezetőnek", ahogy Kim Dzsong Unt nevezik. Japán politológusok szerint a hatalomátadás 2012 április 14-re, Kim Dzsong Il apja, Kim Ir Szen születésének századik évfordulójára fog lezajlani.

Elemzők felhívják rá a figyelmet, hogy a KCNA hivatalos észak-koreai hírügynökség tudósításai szerint Kim Dzsong Un az utóbbi időben mindig elkíséri az apját, ha az üzemekbe, intézményekbe látogat, hogy a helyszínen ellenőrizze a munkát. Ez azt jelzi, hogy az észak-koreai vezető országszerte meg akarja ismertetni az utódát, s meg akarja mutatni a fiának, hogyan kell irányítani az államot és érintkezni a néppel.

Az ifjabb Kim viszonylag nem rég, a múlt év végén jelent meg a politikai porondon. Sok politológus véleménye szerint a KNDK-ban azóta gyorsított ütemű hatalomátadás zajlik, amit többek szerint az észak-koreai vezető egészségi állapotának romlása ösztönöz.

Olvasóink írták

  • 2. Lenry 2011. október 02. 23:23
    „köszönjük.
    ez most hogyan kapcsolódott ehhez a hírhez?

    vagy mi volt a célod a leírásával?”
  • 1. igazságkereső 2011. október 02. 19:19
    „2004-ben Magyarországon is zajlott a puccsszerű hatalomátadás,meg is lett az eredménye 2010-re! Sajnos,de reméljük,hogy nem fogják a felelősséget és a büntetéskiszabást elszabotálni,mert egy ország lakosságának igen jelentős részét tették tönkre -mindenki tudja,hogy kik!- és már nem csak politikai felelősség, mert több ezer milliárd forintot tüntettek el az országból! És ezt miért nekünk lakosoknak kell visszafizetnünk, húsz éve csak bennünket fejnek és tesznek tönkre,miközben a politikusoknak, a magyarországi bankároknak off-shore-ban dagad a számlájuk! Itt lenen az idő a valódi rendtevésre, a pénzek - ezer milliárdok!! - visszaszerzésének!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiebrudalnák Görögországot az euroövezetből

A német kormánykoalíciót alkotó három párt egyikének első titkára vasárnap úgy vélekedett: Görögország jobban járna az euróövezet elhagyásával. Tovább olvasom