Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 0°C | 11°C Még több cikk.

Észtországban a fő kormánypárt vezet a szavazatok ötödének kiértékelése alapján

A nagyobbik kormánypárt vezet a Észtországban a parlamenti választáson elektronikusan leadott szavazatok kiértékelése alapján.
A választási bizottság közlése szerint az előzetesen, elektronikusan leadott szavazatok azt mutatják, hogy az Észt Reformpárt 37,5 százalékkal fölényesen vezet. A második helyen áll 17,2 százalékkal a konzervatív nemzeti irányultságú Pro Patria-Res-Publica (IRL), a harmadikon a kisebbik koalíciós partner, a szociáldemokrata párt van 16,9 százalékkal. A Liberális Párt 12 százalékot, míg az ellenzék eddigi fő ereje, az Észt Centrumpárt csak 7,7 százalékot kapott, szemben a 2011-es 23,3 százalékkal.

A kommentárok szerint azonban a Reformpárt és a liberálisok valószínűleg felülreprezentáltak a világhálós szavazáson.

Észtországban vasárnap tartották a parlamenti választás hagyományos, szavazócédulás fordulóját. A 980 ezer választásra jogosult észtnek már korábban is lehetősége nyílt arra, hogy leadja szavazatát. Egyes meghatározott választóhelyiségekben ugyanis három napig előzetes, elektronikus szavazást rendeztek. A központi választási bizottság közlése szerint a választópolgárok 33 százaléka élt az előzetes választás lehetőségével.

A cédulás szavazatokat éjfél körül összesítik, és akkor hirdetik ki a végeredményt.

A választási részvételi arány 63,7 százalék volt, a legmagasabb 1995 óta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyilkossággal vádolhatják meg a Moszkvában letartóztatott ukrán képviselőt

Az ukrán parlamenti képviselőt a Borisz Nyemcov emlékére rendezett moszkvai gyászmeneten tartóztatták le vasárnap. Tovább olvasom