Délmagyar logó

2016. 10. 26. szerda - Dömötör 9°C | 15°C

ET-főtitkár: a korrupció a legnagyobb veszély a demokráciára

Thorbjorn Jagland felszólította az európai államokat, hogy erősítsék meg elkötelezettségüket az emberi jogok, a demokrácia és a szolidaritás iránt.
Európában a korrupció jelenti a legnagyobb fenyegetést a demokráciára - jelentette ki kedden Thorbjorn Jagland, az Európa Tanács főtitkára a 47 tagállamot tömörítő páneurópai szervezet parlamenti közgyűlésének idei első ülésszakán.

A főtitkár felszólította az európai államokat, hogy erősítsék meg elkötelezettségüket az emberi jogok, a demokrácia és a szolidaritás iránt, ugyanakkor figyelmeztetett, hogy a korrupció aláássa a demokráciába vetett hitet.

"A korrupció jelenleg a létező legnagyobb veszély, amely a demokráciát fenyegeti. Emiatt egyre többen veszítik el a jogállamiságba vetett hitüket. Az Európa Tanácsnak cselekednie kell, méghozzá most azonnal" - szögezte le a norvég politikus, aki szerint a szervezetnek négy területre kell koncentrálnia. A korrupció elleni küzdelem részeként említette, hogy az ET-nek segítenie kell tagállamait az igazságszolgáltatási reformban, meg kell védenie a szólás és a média szabadságát, fel kell lépnie a gyűlöletbeszéd és az intolerancia ellen, és meg kell védenie a kontinens sokszínűségét és kisebbségeit.

Jagland mindemellett sürgette, hogy a szervezet tagállamai "vegyék komolyan" az Európa Tanács ajánlásait.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálra ítélték a drogcsempész nagyit

Kábítószer-csempészésért halálra ítéltek Indonéziában kedden egy brit nőt, mivel 2,5 millió dollár… Tovább olvasom