Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

Évente több mint 3 ezer egyházi személy hagyja el hivatását

A kilépések döntő többsége "viszonylag fiatal korban" történik - mondta José Rodríguez Carballo érsek.
Évente több mint háromezer szerzetes, szerzetesnő és pap hagyja el hivatását - jelentette ki José Rodríguez Carballo érsek, a Megszentelt Élet Intézményeinek és az Apostoli Élet Társaságainak Kongregációja titkára.

Szavait a Catholic World News nevű, egyházi hírekkel foglalkozó portál idézte a L'Osservatore Romano vatikáni lap beszámolója alapján.

A ferences rendhez tartozó érsek közlése szerint a kilépések döntő többsége "viszonylag fiatal korban" történik. A fő okok között említette a "lelki élet hiányát", a "közösségi szellem elvesztését", valamint "az egyházhoz tartozás érzésének elvesztését". A szerzetesi vagy papi élettől való eltávolodás egyéb indítékai közé sorolta az "érzelmi problémákat", amelyek a heteroszexuális vagy akár homoszexuális kapcsolatokban nyilvánulnak meg.

Úgy vélekedett, hogy a világ alapvető változásokon megy át, a modernitástól a posztmodern irányba mozdul, amely az állandó vonatkoztatási pontoktól a bizonytalanság és a kétségek felé tereli az embereket. A piacorientált világban a haszonelvűség és a jövedelmezőség a mérce, és az embereket is ennek megfelelően értékelik. A mai világban "nincs helye az áldozatvállalásnak és a lemondásnak" - hangoztatta az érsek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az NSA igazgatója beismerte Merkel lehallgatását

Mindez egyoldalúan, a német hatóságok tudta nélkül történt - mondta Elmar Brok, az EP külügyi… Tovább olvasom