Délmagyar logó

2017. 01. 21. szombat - Ágnes -11°C | 0°C Még több cikk.

Ezer karácsonyi szobor a háztetőn, negyedmillió néző

Prairie Village (Kansas állam) - Több mint ezer karácsonyi szobrot állít fel családi háza tetejére minden évben egy férfi az Egyesült Államokban ajándéknak szánva mindenkinek a kivilágított látványosságot.
Szomszédai közül azonban jó pár a plafonon van a tetőtől, mert az hatalmas tömeget vonz. Évente negyedmillióan zarándokolnak el Kansas államban a 69 éves Mike Babick emeletes házához, hogy megcsodálják a karácsonyi figuratömeget. Babick egy teljes hónapon át dolgozik minden évben, míg "betetőzi" a karácsonyt, és a közönség után hátrahagyott szemetet is ő szedi össze éjjelenként, ám mindezt szívesen teszi.

"Nagyon sok morcos tekintet varázsolok mosolygóvá. A legjobban a gyerekek kacagását szeretem, az az én igazi fizetségem" - vallja Babick.

Háza Kansas City egy külvárosában van. Az utcájában lakók közül vagy harmincan elégelték meg a hatalmas autóforgalmat, az egymás hegyén-hátán parkoló kocsikat, buszokat, merthogy egész csoportok is érkeznek csodálni a tetőkompozíciót. A kíváncsiak közül sokan a szomszédos házak autófeljáróin hagyják kocsijaikat, megkeserítve ezzel az ott lakók közlekedését. Ráadásul akadnak, akik vécének használják a kerteket. Babick megérti szomszédai mérgelődését, és megpróbálja elterelni máshova a parkolást, ám eddig nem sok sikerrel.

A panaszokra a rendőrség az idén egyirányúvá tette az utcát és parkolást tiltó táblákat állított fel.

Babicknek egyébként éppen legérintettebb szomszédja - a vele szemben lakó - tartja elviselhetőnek a zarándoklatot, a karácsonyi tetőcsodát pedig annyira szereti, hogy ha nem lenne, már rég elköltözött volna.

"Ver minden New York-i kirakatot!" - mondta a szemben lakó, aki a legjobb helyről, meleg otthonból - nézegetheti a tetőművet.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biztonságpolitikai csúcstalálkozó a Perzsa-öbölben

Abu Dzabi - Biztonságpolitikai csúcstalálkozót kezdtek a Perzsa-öböl mentén fekvő arab országok… Tovább olvasom