Délmagyar logó

2016. 12. 02. péntek - Melinda, Vivien 1°C | 8°C

Fátimába érkezett XVI. Benedek

Portugália - Megérkezett szerda délután a portugáliai Fátima kegyhelyre XVI. Benedek pápa, akit hívők tízezrei fogadtak ünnepelve a háromnapos látogatás leginkább megindítónak tartott eseményén.
A katolikus egyházfő áll majd a Szűz Mária tiszteletére az éjjel tartandó gyertyás körmenet élén, és ő fogja vezetni a vecsernyét. Az eseményeken a hívőkön kívül várhatóan mintegy 6 ezer pap és szerzetes vesz részt, aki főként Portugáliából, de a világ sok más tájairól is érkezett.

A Lisszabontól 125 kilométerre északra fekvő kegyhelyre vezető utak már szerdán megteltek, s a kis település szálláshelyei már hónapok óta le vannak foglalva. A pápa helikopteren érkezett, komoly biztonsági intézkedések közepette. A hatóságok a zarándokok kiszolgálására, kisegítésére is nagy mozgósítást szerveztek.

A portugáliai út időzítésének fő motívuma, hogy éppen május 13-án van a tízedik évfordulója két pásztorgyermek boldoggá avatásának, aki előtt 1917-ben ezen a napon jelent meg Szűz Mária. XVI. Benedek az érkezése után azonnal felkereste a Jelenési Kápolnát, ahol megemlékezett elődjéről, II. János Pál pápáról, aki Máriának köszönte meg az 1981-es merénylet túlélését.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egész fegyverarzenállal érkezett a repülőtérre

Egyiptom - Őrizetbe vettek egy New Yorkból érkezett, egyiptomi származású amerikait a kairói… Tovább olvasom