Délmagyar logó

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -5°C | 1°C

Fegyveresek támadták rá egy ukrán ellenzéki politikus üzemére

Legalább nyolcvan, pisztolyokkal és automata sörétes puskákkal felfegyverzett, borotvált fejű támadó megpróbált behatolni kedden egy ellenzéki ukrán politikus mezőgazdasági üzemébe a dél-ukrajnai Mikolajiv városában. Tüzet nyitottak a cég alkalmazottaira, akik közül ötöt lőtt sebekkel kórházba kellett szállítani.
Az esetről az ellenzéki politikus, Arkadij Kornackij számolt be a sajtónak. Elmondta, hogy többször is telefonált a rendőrségnek és a mentőknek, de azok komoly késlekedéssel, csak másfél óra múlva értek ki. Sajtójelentések szerint a hatóságok hat támadót őrizetbe vettek, a többiek elmenekültek a helyszínről.

Kornackij a Haza párt jelöltjeként indult tavaly októberben a parlamenti választásokon. Annak az öt vitatott körzetnek az egyikében indult egyéni jelöltként, ahol a központi választási bizottság nem tudott eredményt hirdetni, hanem úgy határozott, hogy meg kell ismételni a voksolást. Először ugyanis az összes szavazat összeszámlálása után a választási bizottság honlapján Kornackijt hirdették ki győztesnek, majd egy nappal később megváltozott az eredmény a kormányzó Régiók Pártjának jelöltje javára.

Az ellenzéki politikust már a tavalyi választási kampány alatt is több támadás érte, ezért családjával együtt az Egyesült Államokba menekült még a választások előtt. Május elején tért vissza Ukrajnába.

Az öt vitatott körzetben a mai napig nem írták ki a megismételt választásokat.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tízezrek menekülnek az áradás elől Mexikóban

A hosszan tartó esőzések miatt víz alá került Mexikó északi részén található Piedras Negras város. Tovább olvasom