Délmagyar logó

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 2°C | 13°C Még több cikk.

Fejbe lőtték a rendőrök, mert áthajtottak a piroson

Szerbia - Rövid üldözés után a szabálytalankodót megállították a rendőrök, majd az egyik utast fejbe lőtték. A néhány szemtanú szerint szó sem volt dulakodásról, a fiatalok nem álltak ellen.

Véres jelenetek zajlottak le csütörtökön hajnalban a szerb fővárosban: a belgrádi rendőrség egyik járőre üldözőbe vett egy Peugeot 307-es gépkocsit, miután annak vezetője áthajtott a piroson. Rövid üldözés után a rendőrök a kocsi elé kerültek, megállásra kényszerítették, és felszólították az utasokat, hogy szálljanak ki. Szemtanúk szerint az autó utasai és a két rendőr között vita alakult ki, amelynek hevében az egyik járőr fejbe lőtte az anyósülésen utazó 24 éves fiatalembert.

A tragédia a szerb főváros Új Belgrád nevű városrészében történt a hajnali órákban. A néhány szemtanú szerint szó sem volt dulakodásról, a fiatalok nem álltak ellen.

- Alig fél perc alatt játszódhatott le az egész. Szirénát hallottunk, a rendőrség terepjárója keresztbe fordult az úton, hogy elállja a Peugeot útját, majd a rendőrök kipattantak rendőrautóból, és azt kiáltották: kifelé, gyorsan! A két férfit megragadták, kirángatták a járműből, aztán szinte azonnal hallatszott a lövés - idézi a szemtanúkat a Press.

Alig fél perc alatt játszódhatott le az egész...
Fotó: Pressonline

A lelőtt fiatalember barátnője a Blic-nek adott interjújában elmondta: szórakozni voltak az Akapulko nevű úszóházon, ám mivel barátja sokat ivott, nem akart vezetni. Úgy döntöttek, beül társuk autójába, barátnője pedig követi őket az ittas fiatalember kocsijával. Autójukat azonban szem elől tévesztette, ezért kisvártatva felhívta őt a barátja, hogy elmondja, hol vannak. - A háttérből az hallatszott: állj, kifelé! Aztán megszakadt a vonal - mesélte a még mindig sokkos állapotban lévő barátnő a lapnak.

- Tizenöt percet vezethettem, magam sem tudom merre, mikor felhívott Filip, és azt mondta: a barátomat lelőtték. Azt sem tudom, hogyan jutottam el a helyszínre. Az utca le volt zárva, mindenütt rendőrök voltak. A barátom a kocsi mellett feküdt. Nem hagyták, hogy lássam. Megjöttek a mentők is, de csak azért, hogy megállapítsák a halál beálltát. A rendőröket kérdeztem arról, mi történt, de csak megvonták a vállukat - mondta a rémült lány, aki három órát töltött éjszaka a rendőrségen. Azt mondta, nem találkozhatott senkivel a tragédiában résztvevők vagy a szemtanúk közül, de amíg tartott a helyszínelés, beszélt a Peugeot vezetőjével.

- Filip azt mondta, áthajtottak a piroson, üldözni kezdték őket. Végül elállták az útjukat a rendőrök, kiugrottak a kocsiból, és egyikük a vezető, másikuk a mellette ülő felé indult. Filip arra emlékszik, hogy miután a rendőr feltépte a vezető oldali ajtót, rögtön kapott tőle egy pofont. Abban a pillanatban dördült a lövés is - nyilatkozta a lapnak Jovana Dobrić, a halott fiatalember barátnője.

A család és a barátok viszik Đorđe Zarić koporsóját.
A fiatalembert pénteken apja mellé temetik. Fotó: Blic

Milan Zarić, a fejbe lőtt férfi testvére elmondta: jártak a rendőrségen, ahol - mivel a boncolás tartott - ők sem láthatták a testet, de az illetékes tiszt elimerte, hogy a rendőr hibájából történt a tragédia. A tiszt szerint a rendőr megragadta Đorđe Zarić vállát, ám amikor ki akarta rángatni a kocsiból, a másik kezében tartott pisztoly elsült. Kérdéseinkre, hogy véletlenül lőtt-e, vagy hogy miért volt kibiztosítva a fegyvere, nem kaptunk választ - mondta a Blic-nek a testvér.

A rendőr előzetesben

A gyilkos rendőrtől az eset után azonnal elvették pisztolyát és jelvényét, vizsgálatot indítottak ellene. A rendőrség közleményt adott ki a tragédia után. Ebben az áll, hogy az elsődleges adatok szerint a rendőrök arra lettek figyelmesek, hogy a Peugeot áthajt a piroson, majd a fény- és hangjelzések ellenére tovább megy, és további piros jelzéseken hajt át, ezért üldözőbe vették, és megállították a kocsit. A benne ülőket felszólították, szálljanak ki. Néhány felszólítás után a vétkes rendőr kezében a szolgálati fegyverrel közelített a továbbra is az anyósülésen ülő Đorđe Zarić felé, aki mikor az ajtót kinyitotta, meglökte a rendőrt, kezével pedig eltolta a rá irányuló pisztolyt. Ekkor sült el a fegyver. Đorđe Zarić halálos fejsérülést szenvedett - áll a jelentésben, amely megemlíti még, hogy az áldozat vérében 1,36 ezrelék alkoholt találtak.

Olvasóink írták

83 hozzászólás
 • 83. flexsnake 2009. március 21. 14:33
  „74. hozzászólás Mignon 2009.03.21. 01:47
  Mi az a kiló kenyér amit ellopsz? Semmi. Se itt se amott de mondjuk lehet hogy egy afrikai államban ölnének érte.
  Ez egy kis szegény ország az a több milliárd hiányzik, rohadtul. Ezt észre sem vennék mondjuk ott németben. Úgy lehet el is rakják a magukét ott is. De bakker, kis országnak kis tolvajokat ne mindjárt nagyokat. Mert nincs mit már ellopni.”
 • 82. flexsnake 2009. március 21. 14:28
  „66. hozzászólás Mignon 2009.03.20. 21:56
  Egy haverom kint él Nashville-ben. Náluk az első ha a rendőr megállít hogy a két kezed ki kell nyújtanod az ablakon és a rendőr eleve úgy megy oda hogy a fegyveren a keze. Kiszállít és a ruházat átvizsgálása része a közúti ellenőrzésnek. De Európában azért ez nem szokás. Bár lehet lassan az lesz.”
 • 81. flexsnake 2009. március 21. 14:23
  „63. hozzászólás liakocsis 2009.03.20. 21:26
  Tükör. Azt látod amit csinálsz előtte. Ha nem tetszik akkor ne olvasd. Ha leköpnek én visszaköpök, ez van, ha nem tetszik akkor ugord át. Mivel nem focizott mikor lelőtték, nem tudom miért volna ez annyira fontos. Ha pék hal meg akkor meg emlegessük hogy pék volt. Ettől még nem látom máshogyan a dolgokat. Minden jel arra mutat hogy baleset de ennyi információból semmi nem egyértelmű. Nyilván lesz vizsgálat és kiderül hogy pontosan mi és hogyan történt.
  Két dolgot tudok elképzelni.
  1. a rendőr mindig stukkeral a kezében mászkál és mindenkit így igazoltat, akkor viszont furcsálom hogy egyáltalán rendőr.
  2. oka volt rá hogy a fegyvere a kezében legyen akkor viszont a történet kissé más irányba vissz

  Én nem döntöm el, nem ítélkezek mert nincs annyi információm hogy feltételezni tudjak vagy érvelni. Lehetséges magyarázatot keresek. Az pedig innen nincs.”
 • 80. flexsnake 2009. március 21. 14:15
  „56. Elég régóta használok fegyvert és ez nem azt jelenti hogy leporolgatom...
  Hagyjuk azt a remegést...

  57. Az a különbség kettönk között hogy én az alkotmányt méltatom és a btk-ra felesküdtem, te mind a kettőt tiprod sárba szinte naponta a hozzászólásaiddal. Ezt nálunk demokratikusabb országban azonnal hosszú börtönévekkel jutalmazzák. Előszeretettel reklámozod hogy te egy hős vagy miközben aki ismeri a történeted, tudja, koránt sem olyan szép az a szalvéta ;) Az egy dolog hogy utólag úgy mondják, nem történt semmi. De nem sok ember van aki benne maradt a nyilvántartásban, te köztük vagy. Ezért figyelnék a helyedben jobban hogy hol és mit csinálok.”
 • 79. floridaimagyar 2009. március 21. 13:13
  „Arrol van szo hogy minden buntettre egy vele aranyos igazsagszolgaltatast kene alkalmazni - kis tettekre figyelmeztetes, nagyobbakra sulyosabb intezkedesek. Itt csak rendori tulkapas tortent - tulreagalat az esetre. De nem csodalkozom - lattam TV-ben mer lelott rendoroket, lattam a feszultseget amiben neha ok elnek, csak ha nem tudjak elviselni jobb ha nem mennek be aznap dolgozni, inkabb maradjanak otthon es halgassank valami nyugtato zenet. En nem lennek rendor az biztos...”
 • 78. trixi11 2009. március 21. 11:31
  „baja2005
  A hülye nálunk az aki úgy ír véleményt, hogy fingja nincs mire írt az előtte hozzászóló! TE KRETÉN!”
 • 77. baja2005 2009. március 21. 11:29
  „trixi te simán hülye vagy.
  Ha valaki menekül a rendőrök elől, azt lelövik, ugye. Hát ennyi. Ez kellene M.o-on is, s lenne rend”
 • 76. trixi11 2009. március 21. 07:35
  „Mignon
  Azért arról az öszödi őszinteségről inkább ne! A lebukás nem egyenlő az őszinteséggel!”
 • 75. reneee 2009. március 21. 07:09
  „Mignon!

  Amíg az utolsó hozzászólásodat el nem olvastam azon mosolyogtam, hogy minden írásod után elköszönsz aztán csak írsz még egyet és még egyet..... Inkább szórakoztató voltál mint unalmas! :)
  DE!
  Az utolsó hozzászólásod NAGYON NEM KELLETT VOLNA!!!!!!
  Na nehogy már az legyen, hogy "szegény" Gyurcsány!!!!!! Majd mindjárt elkezdem sajnálni!!!!!!!!Nem?
  Kár szítani a feszültséget, abból van itt elég!!

  Ezt meg én nem bírtam magamban tartani!”
 • 74. Mignon 2009. március 21. 01:47
  „Tudom, unalmas vagyok mar!
  De nem tudom magamban tartani:

  Mindenki köpköd Gyurcsanyra, hogy "öszöd", (legalabb öszinte szerintem),
  hogy tolvaj, kizsakmanyolo, gazdag, stb.!
  Gazdag, majdnem 5 Milliard forinttal??!!

  Ha atszamolom, az 24 Millio Euro.

  Ez, az összeg, 1 (!) azaz Egy eves keresete (havi 2 Millio Euro netto),
  Herr Ackermann-nak, a Deutsche Bank elnökenek!!
  Ettöl, többet keres "Wolfgang Joop" berlini divattervezö!

  A nemet tv-ben, Stefan Raab müsorvezetö, evi 16 Millio Eurot keres.
  Magyar penzben, Milliardokat!!!!

  Hol van ehhez Gyurcsany????????

  Veritek a nyalatokat, de a Vilagrol--,
  nem tudtok semmit!!!!!!!

  (Foglalkozzatok tovabbra is a "Cserepes-sor"-otokkal!!)

  Mielött meg felmergelem magam: Joccakat Mindenkinek!”
 • 73. Mignon 2009. március 21. 00:46
  „Se penz, se poszto!
  Se munka, csak dragasag!
  Se politikus, sem ertelmes "politikai iranyvonal"!
  Sem tekintely, sem elismeres!
  Sem "jo szomszedsag", sem "barati kapcsolat"!

  Beka segge van!!!!!!!!!!!

  19 megyevel nem talaljuk a helyünket!

  Es, akkor meg, nehany idiota 64 "varmegyeröl" almodozik?????????!!!!!!!!

  Idiotak!!!!!!!!

  Bocsanat Mindenkitöl, hozzaszolasomert!”
 • 72. Mignon 2009. március 21. 00:26
  „Most latom a "Kepgaleria"-ban: a Jobbik szekhazaban jartunk sorozatot.
  Ebböl, meg cikk is lesz (?).

  A hetvegere, kikapcsolom a computeremet.

  Szep hetveget Mindenkinek, sziasztok!”
 • 71. Mignon 2009. március 20. 23:27
  „Nem akarok senkit zavarni, csak engedjetek meg, hogy röviden elmeseljem:
  A 60-as,70-es evekben hosszu evekig Becs mellett, Traiskirchenben,
  a menekülttaborban dolgoztam, mint hivatalos tolmacs. (Dolmetscher).
  Akkor sok magyar jött igy-ugy at a hataron.
  Voltak köztük szegediek is.
  (Nem tudtak, hogy en szegedi vagyok).
  Meseltek, a kihallgatason a jegyzökönyvbe:
  Ök, azert kernek politikai menedekjogot (Asyl-t), mert Szegeden:
  --ök politikailag üldözöttek. Pufajkaban követ kell utepitesre hordani.
  A szegedi munkataborokban, orosz felügyelet alatt --kibirhatatlan!!

  Amikor megkerdeztem:

  -"Mond mar, a kis-Hungiban meg mindeg 2,40 forint a kisfröccs??"

  Akkor, meg hülyen neztek......!!!

  Sziasztok!”
 • 70. 980815 2009. március 20. 23:16
  „Iggy-nek üzenem,hogy ha baj történik a környezetedben,akkor ne rendőrt hívj hanem egy olyan okos embert mint amilyen te is vagy!Ketten biztosan sok jót fogtok kieszelni a megtörtént probléma megoldására!Ismerek én diplomás hülyét is akin a sok évnyi iskola meg sem látszik.Remélem vagy annyira tökös gyerek,hogy a véleményedet elmondod majd egy-két olyan rendőrnek is aki,reményeim szerint valamikor a közeljövőben megállít téged egy röpke igazoltatásra.Egy egyszerű tanulatlan paraszt ember még soha nem csinált akkora bajt a világban,mint az a rengeteg tanult ember,akik az országokat irányítják.”
 • 69. Mignon 2009. március 20. 22:58
  „Helyesen:
  Streichholzschachtel=gyufaskatulya.
  Elirtam, bocs.
  (De ez ugy sem lenyeges.)”
 • 68. Mignon 2009. március 20. 22:36
  „Van nehany nemet rendör ismerösöm.
  Hmmm........
  (Most köhögtem).

  Jo ejt Mindanyiotoknak!”
 • 67. Mignon 2009. március 20. 22:24
  „Röviden, meg:
  Van itt Nemetorszagban a rendöröknek egy mondasuk:

  "Jedes Ding, welches größer ist als eine Strechholzschachtel in deiner Hand-,
  als "Bedrohung" betrachten kann!!"

  Magyarul:

  "Minden dolog, amelyik a kezedben van, es nagyobb mint egy gyufasskatulya,
  mint "fenyegetes" tekinthetem!!"”
 • 66. Mignon 2009. március 20. 21:56
  „Nehanyszor mar leirtam, de ide tartozik:
  Magy. o.-on megallit autoval utazol, oda jön a rendör:
  -Papirokat!
  (Kezdesz, itt-ott keresgelni, kesztyütartoban, kabat-nadrag zsebben.)

  Az USA-ban!
  Meg ne mozdulj!!!!!!

  Amit, a rendör akar, azt mondja neked!!

  Tehat, csak el ne kezdjel a nadrag, vagy a kabat-belsözseb körül matatni!!!
  Ö, ezt "fenyegetesnek" veszi,
  es ilyen esetekben---,nem tetovazik!!!

  Azoknak, akik a jövöben az USA-ba, vagy Nemetorszagba akarnak utazni,
  jegyezzetek meg!!!

  A ket kezet mutatni!!
  (Semmi hadonaszas, itt-ott keresgeles!!!!!!).”
 • 65. picaso 2009. március 20. 21:40
  „Üdv.
  Van az éremnek egy másik oldala is.
  Sajnálom a srácot, de...
  Lehetett volna drog futár, vagy autó tolvaj is aki bármit megtett volna azért, hogy meneküljön.
  Nem vagyok egy rendőr párti, de a mai világban minden elő fordulhatott volna.
  Ki az, aki egy autós üldözés után nem biztosítaná ki a fegyverét?
  Az viszont biztos, hogy nem mentem volna a kocsi közelébe míg nem száll ki és nem fekszik le a kocsi mellé.
  Sajnos a fiú családját ez nem vigasztalja és ne is hozza vissza.
  Azt hiszem leírtam mindent.
  Köszönöm, a türelmeteket.”
 • 64. Mignon 2009. március 20. 21:28
  „En, öszite vagyok, el is mondok sok mindent "egy bizonyos hatarig" a nyilvanossag elött.
  64-eves vagyok. Nemetben elek,csalados. (Jo 40-eve).
  Börtönben meg nem voltam.
  Eddig.
  De, ha a Delmagyarban megjelenö hozzaszolasaimert nem megyek a dutyiba az
  elkövetkezö 10-15-evben, ami meg van,
  akkor- jol megusztam!!!!
  (De, ovatossag sosem art!)
  Sziasztok!
  :):):)”
83 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Családot keres gyermekeinek a haldokló francia asszony

Franciaország - Befogadó családot keres négy kisgyerekének egy 36 éves francia nő, aki… Tovább olvasom