Délmagyar logó

2017. 01. 24. kedd - Timót -7°C | 1°C Még több cikk.

Fejbe lőttek egy terhes nőt - durva videó

Az afganisztáni tálibok nyilvánosan megkorbácsoltak, majd kivégeztek egy terhes özvegyet, akit paráználkodással vádoltak - közölte hétfőn az afgán rendőrség. A nőt állítólag teherbe ejtő férfi büntetés nélkül megúszta a kalandot. Az iszlám jog szerint "zina", azaz paráználkodás, vagy házasságtörés minden házasságon kívüli szexuális kapcsolat.

A nőt vasárnap végezték ki a tálibok egy nyilvános tárgyalás után az Afganisztán északnyugati részén található Badgis tartományban - közölte a tartományi rendőrfőkapitány-helyettes. Az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozó Gulam Szajedi elmondása szerint a 35 éves özvegyet házasságtöréssel vádolták.

A terhes nőt háromnapos fogva tartás után előbb kétszáz korbácsütéssel sújtották, majd egy helyi tálib parancsnok háromszor fejbe lőtte. A büntetést nyilvánosan hajtották végre, a holttestet pedig az afgán kormány ellenőrzése alatt álló területen hagyták.


A kivégzésről szóló hírt megerősítette Badgis tartományi tanácsának elnöke is. Mohamed Juszuf Nazári elmondása szerint a tálibok teljesen az irányításuk alatt tartják a megyét, ahol a kivégzés történt.

Arról nem érkezett információ, hogy hány hónapos terhes volt a kivégzett nő - írta a HírTV.

Olvasóink írták

 • 12. sima 2010. augusztus 12. 10:51
  „11. Ennyire részletes választ ill. precizen megszerkesztett hozzászólást ritkán olvas az ember. Üdítő színfolt a hozzászólások között.
  Igazából , ilyen részletekbe menő magyarázatot részemről nem akartam leírni , mert feltételeztem hogy ezeket az ismereteket , már mások is magukba szívták iskolai tanulmányaik során .”
 • 11. novaklaszlo56 2010. augusztus 12. 00:01
  „Nem egészen értem a problémát. A fórumokon rendre a magyar törvények és alkalmazásuk visszatartó erejének hiányáról, meg a halálbüntetés visszaállításának szükségességéről szoktam olvasni. Eszerint pedig a tálibok által ellenőrzött régiókban rend van: lehet hát csomagolni, és indulás a rend birodalmába! Hogy a sharija szigorú? Persze, hiszen az egy isten, Allah akarata az! Nem ismerős, emberek?! Ahol egy vallás intézménye (egyház) az állam testét képezi, ott a hatalom gyakorlása természetszerűleg így néz ki. Ne mondjátok, hogy ez teljesen ismeretlen a számotokra, mert nem is olyan régen az egyház a keresztény kultúrájú országokban, így hazánkban is hasonlóképpen "törvénykezett"! Ugye, nem kell részleteznem, világos anélkül is. Az Alkotmányunk szerint ez nálunk már a múlté: az egyház és az állam egymástól függetlenek - elméletileg, de az is valami.
  Másrészt, kedves Bélás, a keresztény és a muzulmán vallás ideológiai rendszere lényegében nem sokban különbözik, a különbségek inkább a "liturgikus" gyakorlatban mutatkoznak. Mindkét egyház történetére és mindenkori gyakorlatára jellemző a hatalom birtoklására törekvés, hiszen a születésüket is éppen ilyen érdekek megnyilvánulása jellemezte (Flavius Constantinus: a bizánci központú Római Birodalom összetartása céljából kötelezővé tette az azelőtt tűzzel-vassal üldözött keresztény vallást, SŐT: ÁLLAMVALLÁSSÁ NYILVÁNÍTJA!!! A hetedik században Mohamed és érdekszövetségesei megalapítják a "mohamedán", más szóval muzulmán egyházat, amely - milyen különös . a születése pillanatában két, egymással azóta is ellenséges viszonyban lévő ágra: a shiita és a szunnita ágra szakadnak...). A kérdésedre a válasz, kedves Bélás: sok vallás kötelezően előírja az "ölést", nem is oly régen a keresztény egyházak is előszeretettel alkalmaztak efféle "elrettentő" szándékú módszereket, néhol akár szervezetten és tömegesen is, nem is szólva az "egy igaz hit, a kereszténység" erőszakos terjesztéséről (keresztes háborúk, az amerikai őslakosság kiirtása, conquistadorok, stb.) Hogy ma már nem teszik, nem tehetik, az nem hiszem, hogy a saját, belső megvilágosodásuk érdeme. És ezt, ha kicsit is jártas vagy a történelemben, aligha kell elmagyaráznom.
  Igen, Sima, az a remek, intelligens kis fickó - akinek éppen ezért kellett meghalnia - ezt mondja, és ezzel a mindenkori emberi közösségek butaságára, szeretetlenségére utal. (Vagy lásd még: aki elhagyja értem szüleit, fitestvérét, lánytestvérét, házastársát..., az megy be a mennyek országába; de egy helyen azt is mondja, hogy jaj lesz azoknak, akik az ő ruháját viselve álnokságokat prédikálnak a sokaságnak...) Kár, hogy azóta se értjük őt, és a legkevésbé éppen azok értik, akik a Mindenható nevében járnak el a mi örök üdvösségünk érdekében, mint erre egyedül jogosultak!
  Béke legyen veletek! De az odabent, a fejetekben kezdődik..., ha kezdődik. Ebben az országban sem ezt látom többnyire.”
 • 10. sima 2010. augusztus 11. 15:05
  „8.
  "Ne gondoljátok, hogy békét jöttem hozni a földre. Nem békét jöttem hozni, hanem kardot. Azért jöttem, hogy szembeállítsam az embert apjával, a leányt anyjával, a menyet anyósával. Az embernek a tulajdon családja lesz az ellensége".

  -jelenti ki Jézus Krisztus az egyik evangélium leírása szerint.”
 • 9. sima 2010. augusztus 11. 14:48
  „7. Attól hogy több pénzük van egyenruhára és komolyabb fegyverekre , nem bíztos hogy bűnözőket lőnek agyon.
  ( SWAT , SAS , Specnaz)
  Csak azért mert egy tőkeerős állam áll mögöttük , még nem biztos hogy igazuk van. Attól , hogy valaki nem frissen vasalt egyenruhában harcol , hanem civilben , attól az még katona. Lásd. IRA ( Irish Republican Army ) A nevükben is benne van hogy ARMY , azaz hadsereg. Mégis , a legtöbb akciót civilben hajtották végre az angol megszállók ellen.
  Afganisztán sincs ez másként.
  Ott az a törvény hogy aki félredug azt lelővik ( még akkor is ha terhes ) , itt meg az a törvény , hogy szabadlábon védekezik az erőszaktevő.”
 • 8. bélás 2010. augusztus 11. 14:14
  „nem tom ezt melyik vallás mondja, hogy ölni kell”
 • 7. Ányez 2010. augusztus 11. 12:26
  „Osztom deszkás véleményét. A videót megnézve nekem is az jutott eszembe, hogy ha ilyen vagány autodidakta harcicsávók, legalább az arcukat vállalnák. A SWAT-osok meg nem fanatikus vallásőrültként gyilkolnak terhes asszonyokat, hanem hivatalos egységként -adott esetben- bűnözőket. Nagyon nem mindegy...”
 • 6. trofimenka 2010. augusztus 11. 11:08
  „betiltanám ezt a vallást...
  ezek nem emberek, hanem gyilkosok”
 • 5. sima 2010. augusztus 11. 10:15
  „2. Az nem tünt fel eddig , hogy a SWAT, SAS , Specnaz alakulatoknál is eltakarják az arcukat ?”
 • 4. aranylaci 2010. augusztus 11. 09:12
  „Azt gondolom ilyen és hasonló aljas tettek inkább a "felszabadító" USA hadseregre jellemzőek...”
 • 3. liongate 2010. augusztus 11. 08:36
  „Nem hiszem el,hogy lehet,hogy ezek az emberek komolyan gondolják ezt?Miközben a civil lakosság gyors ejlődésre vágyik és türelmetlenek,normális életet szeretnének,akkor ne jöjjenek nekem az iszlám törvényeinek pontos betartásával,nem vagyok egy iszlám szakértő,kb tudom csak a Korán mit tartalmaz és a vallási csoportokat sem tudom,de egyszerűen kétlem,hogy az Isten szavai ,,törvéynei" iylen drasztikus dolgokat állítana az embersiég elé,úgy látszik nem egy Istenünk van:(hogy létezik az,hogy nem látják be mi lenne jó az ő népüknek,sok ember meghalt mikor a Szovjetek bent voltak,a hidegháború után kész káosz lett az országban,de ha nem ragaszkodnának az idióta embertelen,Isten szavainak kikiállott elveikkel,nem kellene ennyi embernek meghalni,nem lenne öldöklés és talán el lehetne indulni a fejlődés irányában,akkor az Egyesült Államok adott fegyvereket a kormányellenes erők kezébe,na ezen is el lehetne gondolkozni,se az nem kellett volna,se szovjet megszállás,és mikor a szovjetek kivonultak az USA már nem volt érdekelt,pedig pont akkor kelette volna segíteni a gazdasági fejlődésben,talán nem jutottunk volna el idáig,most már mindenkit agyonlőnek,aki segíteni akar,tök mindgy orvos,tanító,tolmács,holland,magyar,vagy angol:(teljes a katonai diktatúra ,amit gyerekek,nők szenvednek el,akik semmiről sem tehetnek és persze sok olyan férfi,aki szintén nem ért ezzel egyet:(”
 • 2. deszkás 2010. augusztus 10. 21:57
  „Kalasnyikovval a kézben arcát eltakarva kurva bátor gyerekek.”
 • 1. klj_54 2010. augusztus 10. 21:33
  „Meg is kövezhették volna.
  Én sajnos már semmin nem tudok csodálkozni:(”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A WHO befejezettnek tekinti a H1N1-világjárványt

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kedden befejezettnek nyilvánította a H1N1 vírus okozta… Tovább olvasom