Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Feketén ásott pince miatt szakadt be a föld négy régi pekingi épület alatt

Négy régi lakóépületet nyelt el Peking történelmi városrészében egy hatalmas kráter, mert egy vidéki politikus-üzletember engedély nélkül 18 méter mély pincét ásatott udvarában - számolt be fényképekkel a kínai média az esetről.
A négy ház tizenöt hajléktalanná vált lakóját egyelőre szállodában helyezték el.

Li Pao-csün, a Csiangszi tartományi törvényhozás képviselője és egy autóalkatrész-gyártó üzem elnöke a következményeket látva kereket oldott, egyelőre keresik. A talaj megsüllyedése miatt a környéken további négy lakásban keletkeztek károk. A klasszikus régi udvarház alá álmodott pincét öten készültek kiásni, amikor a beleset bekövetkezett.

A beszakadt útburkolat alatt tátongó, azóta betemetett gödör 15 méter hosszú, 5 méter széles és 10 méter mély volt - állapították meg a fővárosi önkormányzat illetékesei. Személyi sérülés nem történt.

A politikus-üzletember öt éve vásárolt ingatlana 190 négyzetmétert tesz ki, ötszobás épület található rajta. Két szobája védettséget élvez, azok átalakítása engedélyköteles. Állítólag a felújítás miatt kérelemmel fordult a hatóságokhoz, az engedélyt meg is kapta, de a pincéről nem volt szó benne.

A China Daily című lap helyszíni kutakodása alkalmával kiderítette, hogy a szomszédok már több ízben is panaszt tettek, de kifogásaik a hivatalban süket fülekre találtak. A legfrissebb információk szerint Li 3,8 millió jüant (167,5 millió forint) fizetett egy alvállalkozónak a szükséges engedélyek beszerzésére és a kivitelezési munkálatok elvégzésére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Háborús bűnökkel vádolják a szerb vezérkari főnököt

Háborús bűnökkel vádolta meg csütörtökön a szerb vezérkari főnököt egy civil szervezet. Tovább olvasom