Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Felébresztették a mesterséges kómából az ámokfutót

Németország - Felébresztették a mesterséges kómából hétfőn azt az ámokfutó fiatalt, aki baltával, késekkel és gyújtópalackokkal támadt a múlt héten diáktársaira a bajorországi Ansbachban, megsebesítve kilenc diákot és egy tanárt.
Gudrun Lehnberger ügyész elmondta, hogy a 18 éves fiatalember tudatánál van, de még nem kérdezték ki a múlt héten csütörtökön elkövetett támadásról. Mindazonáltal a fiatal laptopjában meglehetősen részletes információkat találtak terveiről, amelyekről áprilistól kezdve levelekben számolt be. A címzett egy nőnemű személy volt, de a nyomozók elképzelhetőnek tartják, hogy a fiú csak kitalált valakit, akinek panaszkodhatott.

Az elkövető - akinek a nevét továbbra sem közölték - azt írta, hogy "a célja a lehető legtöbb diákot és tanárt megölni, valamint felgyújtani az iskola épületét". Tettét azzal indokolta, hogy gyűlöli az emberiséget, de mindenek előtt a saját iskoláját, az ansbachi Carolinum gimnáziumot, mert igazságtalanul bánnak vele. Attól is tartott, hogy nem felel majd meg érettségi követelményeknek.

A diák legalább öt Molotov-koktéllal hatolt be a gimnáziumba. Közülük kettőt-kettőt hajított el két osztályteremben, megsebesítve több diákot. A támadó ezen kívül három késsel, egy rugós késsel és egy 40 centiméter nyélhosszúságú baltával volt fölfegyverkezve. Rendőrök tették ártalmatlanná a gimnázium folyosóján: három lövés érte a felsőtestén.

Mintegy hétszáz diák volt az iskolában a támadás pillanatában. Péntekre szünnapot rendeltek el a gimnáziumban, de hétfőn már folytatódott a tanítás. A legsúlyosabb sérülésekkel kórházban ápolt két diáklány is túl van az életveszélyen.

Olvasóink írták

 • 2. Tömeg 2009. szeptember 22. 09:07
  „Sajnos a Németországi iskolákban nagyon sok potenciális ámokfutó van.
  Egyik sem annak született.
  A szülőket, Tanárokat,a pszihiátert,szintén felelősség terheli.
  Jobban oda kellene figyelni egymásra,hogy elkerülhetőek legyenek az ilyen tragédiák!”
 • 1. KolompárRómeó 2009. szeptember 21. 18:16
  „Az ilyennél miért nem tud 10 perc áramszünet fellépni? Mi a fenének az ilyen ideggyenge idiótát ápolni és majd évtizedekig börtönben etetni?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Clinton: az új rakétavédelem jobb lesz

Az Obama-kormány által tervezett rakétaelhárító program átfogóbb védelmet nyújt majd, mint a… Tovább olvasom