Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

Feleségül akarta venni Natascha Kampuscht fogvatartója

Ausztria - Feleségül akarta venni Natascha Kampuscht fogvatartója - derül ki Wolfgang Priklopil egyik barátjának kihallgatási jegyzőkönyvéből.
A News című osztrák hírmagazin csütörtökön megjelenő száma idézi Ernst H. kihallgatásának jegyzőkönyvét: a férfi elmondta, hogy Priklopil saját bevallása szerint "görbe orra" miatt rabolta el a fiatal lányt. Fiatal korában ugyanis boldogtalan volt amiatt, hogy soha egy lány sem szeretett bele, ezért követte el tettét.

Ernst H. 2006. augusztus 23. - azaz Kampusch szökése - után találkozott barátjával, aki be is szállt autójába, és röviddel öngyilkosságát megelőzően "meggyónta neki élete bűneit". Ernst H.-nak augusztus 30-án bűnpártolás miatt kell felelnie a bíróság előtt, mivel a rendőrség elől rejtegette barátját.

Találkozásukkor Priklopil megvallotta, a kilencvenes évek közepén kezdett el azon gondolkodni, hogy "kés alá fekszik". Később azonban úgy döntött, a szépészeti beavatkozás költségeit inkább egy bunker építésére fordítja - azzal a céllal, hogy "elrabol egy nőt, akit fogságban tart és álmai asszonyává teszi".

Priklopil választása azért esett egy gyermekre, mert "mindenképpen érintetlen nőt akart magáénak". Ernst H. szerint a férfi épp azon volt, hogy hamis iratokkal "legalizálja" Kampuschhoz fűződő kapcsolatát, és áldozatát "hivatalosan" feleségül vegye.

A ma 22 éves Kampuscht nyolc és fél éven keresztül tartotta fogva Priklopil egy ablaktalan, föld alatti helyiségben Bécs közelében, Strasshofban. A lánynak végül sikerült megszöknie - Priklopil még aznap a vonat elé vetette magát és meghalt.

Olvasóink írták

  • 1. dodó 2010. augusztus 04. 20:57
    „Sokakat érdeklő fontos és friss hír.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra államfők nyaralnak Tito szigetén

A horvát kormány visszatér azokhoz a fényes időkhöz, amikor Josip Broz Tito jugoszláv elnök nyaranta magas rangú állami vendégeket fogadott Briorin. Tovább olvasom