Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 22°C Még több cikk.

Felgyújtották az ukrán kommunisták vezetőjének vidéki házát

A magukat a kijevi főtér, "a Majdan önvédelmi erők harcosainak" kiadó ismeretlenek egy csoportja molotov koktélokkal lobbantotta lángra Petro Szimonenko házát.
A Kijev melletti Horenka faluban felgyújtották Petro Szimonenkónak, az Ukrán Kommunista Párt első titkárának vidéki házát - közölte hétfőn a párt sajtószolgálata. A hírt ukrán belügyi források egyelőre nem erősítették meg.

A pártközlemény szerint a magukat a kijevi főtér, "a Majdan önvédelmi erők harcosainak" kiadó ismeretlenek egy csoportja rontott be a házba, tönkretették az épület térfigyelő rendszerét, s nem voltak hajlandóak senkit, még újságírókat sem beengedni. Miután semmi értékeset, sem pedig terhelő dokumentumokat nem találtak, "a suhancok Molotov-koktélokkal teli ládákat hoztak három gépkocsival, és felgyújtották az épületet" - közölte az Ukrán Kommunista Párt (UKP) sajtószolgálata.

Szimonenko korábban hétfőn az ITAR-TASZSZ orosz hírügynökségnek úgy nyilatkozott, hogy "minden perspektívát nélkülöznek" azok a kísérletek, amelyek célja eltakarítani pártját Ukrajna politikai színteréről. "Nem fognak megfélemlíteni, s az (UKP betiltását szorgalmazó) állásfoglalás csak azt bizonyítja újólag, hogy nem akarják meghallani mások véleményét, nem akarják megérteni, hogy Ukrajna sokszínű" - mondta a kommunista politikus.

Szimonenko arra reagált, hogy Oleh Ljasko független képviselő (Radikális Párt) a hétfői parlamenti ülésen kezdeményezte a Régiók Pártja és a vele szövetséges UKP betiltását, mert szerinte ők a felelősek az országban kialakult helyzetért. A képviselő már be is nyújtotta a parlamentben a vonatkozó indítványt.

Olekszandr Turcsinov, az államfői feladatokat ideiglenesen ellátó házelnök "lehűtötte" a radikális képviselőt. Leszögezte, hogy az országban érvényben van az alkotmány és a párttörvény. "Nekünk demokratikus államként a törvények szerint kell eljárnunk" - tette hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb gyergyószentmiklósi szobrot és emlékművet gyaláztak meg

Fogarasy Mihály római katolikus püspök gyergyószentmiklósi mellszobrát és Jakab Antal római… Tovább olvasom