Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Felmentették posztjából a holokauszttagadó püspököt

Felmentették a Szent X. Pius Testvériség argentínai szemináriumának vezető tisztségéből a Holokauszt-relativizáló brit püspököt.
A rend latin-amerikai szekciója által kiadott hétvégi közlemény elutasítja az Argentínában élő Richard Williamson kijelentéseit, amelyek szerint a nácik nem öltek meg gázkamrákban zsidókat, és nem is 6 millióval, hanem legfeljebb 2-300 ezerrel végeztek a második világháború idején.

Wiliamson 2003-ban lett La Reja városban a Nuestra Senora Correndentora nevű szeminárium vezetője. Egyike annak a négy tradicionalista püspöknek, akiket a X. Szent Pius Testvériség alapítója, Marcel Lefebvre érsek szentelt fel 1988-ban a Szentszék határozott tilalma ellenére. XVI. Benedek pápa - több mint 20 év után - január végén oldotta fel a négy püspök kiközösítését, ami világszerte botrányt váltott ki, és a felháborodás fokozódott, amikor a pápa nem vonta vissza határozatát Williamson esetében.

Williamson a múlt héten interjút adott a Spiegel cimű német hetilapnak. Ebben úgy fogalmaz, hogy újra átvizsgálja a történelmi bizonyítékokat. " Ha találok bizonyítékot, helyesbíteni fogom a véleményemet, de ez időt vesz igénybe."-közölte a püspök.

Olvasóink írták

 • 3. Zejko 2009. február 09. 21:38
  „Nem tgadom volt hogyne lett volna szornyu dolog de nekem a holocaust szobol Stalin tettei es az ormenyek jutnak eszembe ,az ormen tuleloket meg nem hallottam penzert kuncsorogni....”
 • 2. flexsnake 2009. február 09. 20:52
  „Beszélsz te hülyeségeket.
  Kár hogy te nem voltál köztük.”
 • 1. Conquer 2009. február 09. 11:04
  „Megint győzött a bosszú népe...

  Márpedig a holocaustot felül kell vizsgálni, mert ha tényleg hatmillióan haltak volna meg, akkor kik vannak most uralmon? És a szovjet, kínai, kambodzsai népírtások? Azokat lehet relativizálni? Lehet elbagatelizálni? A szovjetet nagyobbrészt zsidók irányították ez köztudott tény...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Focilabda nagyságú daganatot távolítottak el az arcáról

Eltávolítottak egy focilabda nagyságú daganatot egy indiai asszony arcáról 25 évvel azután, hogy… Tovább olvasom