Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Félmeztelen Femen-aktivisták szakították meg a spanyol képviselőház ülését

"Az abortusz szent" felkiáltással három félmeztelen nő, Femen-aktivista szakította meg szerdán a spanyol képviselőház ülését az abortusztörvény tervezett kormányzati reformja elleni tiltakozásul.
Az ukrán nőjogi szervezet tagjai az ülésterem lelátóján fedték fel felsőtestüket, amelyen az elhangzott mottó volt olvasható. Kisebb dulakodás is kitört, mivel az aktivisták a karzatba kapaszkodtak és nem akarták hagyni, hogy elvezessék őket. A hívatlan vendégeket néhány perc múlva sikerült végül eltávolítani a lelátóról, és folytatódhatott az ülés. A rebellisek között volt a Femen spanyolországi vezetője, Lara Alcázar is.

A kebleket éppen akkor fedték fel, amikor az igazságügyi miniszter mondott beszédet egy másik témában. A konzervatív Alberto Ruiz Gallardón ellenzi a művi terhességmegszakítás korlátozások nélküli engedélyezését, és csak bizonyos esetekben - ha az édesanya vagy a magzat egészsége veszélyben forog - tenné azt lehetővé.

Az előző, szocialista kormány 2010-ben reformálta meg a terhesség megszakítására vonatkozó törvényt. A hatályos jogszabály értelmében az abortusz a terhesség 14. hetéig, kivételes esetben pedig a 22. hetéig megengedett. Korábban a magzat elhajtása alapvetően tilos volt Spanyolországban, és csak bizonyos körülmények fennállásakor - mint például nemi erőszak vagy veszélyeztetett terhesség - tették lehetővé.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeptemberben egy százalékra csökkent az infláció Csehországban

Szeptemberben egy százalékra mérséklődött az éves infláció Csehországban, 2010 márciusa óta ez a… Tovább olvasom