Délmagyar logó

2016. 10. 24. hétfő - Salamon 8°C | 19°C

Felrobbantottak egy gázvezetéket

Dagesztán - Dagesztánban felrobbantottak egy gázvezetéket kedden este, a robbanás helyén tűz ütött ki, de senki nem sérült meg - jelentették orosz hírügynökségek.
A Kaszpi-tengeri lelőhelyekről Dagesztánba gázt továbbító gerincvezeték 11 település mintegy 170 ezer lakóját látja el gázzal.

A gyanús tárgyat a jelentések szerint 19 óra körül (helyi idő) észlelték a Gazprom társaság őrei.

A részletes vizsgálatot szerda reggel kezdik meg.

Legutóbb január 6-án történt jelentősebb terrorcselekmény Dagesztánban: hat rendőr meghalt, tíz megsebesült, amikor egy öngyilkos merénylő egy robbanóanyaggal megrakott autóval be akart hatolni egy mahacskalai rendőrségi épület udvarára.

Dagesztán jelenleg a térség egyik legnyugtalanabb területe, mindennaposak a támadások a rendvédelmi szervek képviselői ellen.

Az észak-kaukázusi térségben évek óta kíméletlen harc folyik az iszlám szélsőségesek és a szakadárok ellen, ám számuk mintha nem csökkenne, inkább nő. Ennek fő okát szakértők az egész térségben uralkodó szociális feszültségekben látják, valamint abban, hogy az orosz hatóságoknak nincs átfogó stratégiájuk a társadalmi gondok megoldására és a szélsőségesek felszámolására.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Obama támogatottsága tovább esett

Egyesült Államok - Tovább romlott Barack Obama amerikai elnök támogatottsága, különösen ami… Tovább olvasom