Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Felújítják a világhírű postojnai cseppkőbarlangot

Nagyszabású felújításon esik át a jövőben a világhírű postojnai cseppkőbarlang.
A Szlovénia egyik legvonzóbb turistalátványosságának számító cseppkőbirodalom felújítása a közvetlen környezetének rendbe hozatalával veszi kezdetét. A barlang infrastruktúrájára is kiterjedő munkálatok a közeljövőben indulnak - mondta el az STA szlovén hírügynökségnek adott interjújában Marjan Batagelj, az üzemeltető cég vezetője.

Mint hozzátette, a felújítás első szakaszában a közeli hidat és a barlang kiállító-komplexumát veszik kezelésbe. Az üzletember, aki két éve vette át a turistalátványosság üzemeltetésének irányítását, rámutatott, a beruházás célja nem elsősorban a látogatók számának felduzzasztása, hanem olyan rendkívüli élménnyel való megajándékozásuk, amelyből egyértelműen kiderül számukra, hogy a világ egyik egyedülálló szegletét volt szerencséjük megismerni.

A látványos cseppkövekkel, tágas termekkel és hosszú folyosókkal tarkított barlang üzemeltetői persze örülnének, ha sikerülne elérni az évi 600 ezer fős látogatói számot, ugyanakkor Batagelj szerint a túl sok turista magának a barlangnak is ártana.

Az üzletember szerint a fenntartható turizmus - a tőke logikája és a természet törvényei közötti arany középút - megteremtése mindig nagy kihívást jelent, ám a végső cél, hogy a népszerű turistalátványosságokat a jelenleginél jobb állapotban örököljék meg a jövő nemzedékei.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A görögök többsége az IMF/EU-megállapodás újratárgyalása mellett

A görögök döntő többsége azt szeretné, ha a kormány újratárgyalná a második, 130 milliárd eurós… Tovább olvasom