Délmagyar logó

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 35°C Még több cikk.

Felvásárolhatja a Skype-ot a Microsoft

Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy az amerikai Microsoft felvásárolja a Skype-ot, mivel ez nem veszélyeztetné jelentős mértékben az európai gazdasági térségbeli versenyt - tájékoztatott a brüsszeli szervezet.
A Bizottság érvelése szerint a fogyasztói kommunikációs szektorban a két társaság tevékenysége átfedést mutat ugyan a videokommunikáció tekintetében, azonban a felvásárlás a piacon jelen lévő szereplők nagy száma miatt nem okozna versenyjogi aggályokat.

Az üzleti szektorban a Skype csak korlátozott piaci jelenléttel bír, és nem konkurál a Microsogt Lync szolgáltatásával. A Microsoft május 10-én jelentette be, hogy 8,5 milliárd dolláros akvizíció keretében felvásárolja a luxembourgi székhelyű Skype internetes telekommunikációs vállalatot. Az akkori bejelentés szerint a Skype-ot a Microsofton belül külön üzletágba szervezik, amelynek vezetője a Skype ügyvezető igazgatója, Tony Bates lesz.

A tervek szerint a Skype-szolgáltatásokat összekötik a Microsoft Xbox játékkonzoljával és az Outlook levelezőprogrammal. A Skype-ot 2003-ban alapította a Kazaa fájlmegosztó szolgáltatást is jegyző Niklas Zennstrom és Janus Friis. A kezdetben csupán számítógépes szakértők által kedvelt internetalapú távközlési rendszer fokozatosan egyre népszerűbb lett, elsősorban az olcsó nemzetközi díjszabása miatt.

Az amerikai internetes árverési oldal, az eBay 2005-ben 2,6 milliárd dollárért vásárolta fel a Skype-ot, szakértők szerint azért, hogy megkönnyítse eladói és vevői közötti kommunikálást. A kezdeményezés sikertelensége miatt az eBay 2009-ben a Skype 70 százalékos tulajdonhányadát egy befektetői csoportnak adta el.

A vállalat nyolc éves történetében kevés nyereséget termelt. Az előző évben 860 millió dolláros árbevétel és 264 millió dolláros működési eredmény mellett 7 millió dolláros nettó veszteséget könyvelt el. December 31-én a társaság hosszú távú adósságállománya 686 millió dollár volt. A Skype-ot havonta átlagosan 145 millióan használják világszerte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három nő kapja a 2011-es Nobel-békedíjat

Ellen Johnson-Sirleaf libériai elnök asszony, továbbá Leymah Gbowee és Tavakkul Karman kapja az idei Nobel-békedíjat. Tovább olvasom