Délmagyar logó

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 13°C | 21°C Még több cikk.

Ferenc pápa a spanyol kormányfőt fogadta

A gazdasági válság okozta szegénységről, a családpolitikáról és a hitoktatásról beszélt Ferenc pápa Mariano Rajoy spanyol kormányfővel a Vatikánban hétfőn.
Rajoy volt az első európai kormányfő, akit Ferenc pápa március 13-i megválasztása óta a Vatikánban magánaudiencián fogadott. A nemzetközi politika képviselőjeként Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár volt az első vendég, aki április 10-én járt a katolikus egyházfőnél.

A Spanyolországot és számos más európai államot sújtó "nem könnyű" gazdasági-pénzügyi helyzetről cserélt eszmét Ferenc pápa a spanyol miniszterelnökkel, akit Tarcisio Bertone szentszéki államtitkár és Dominique Mamberti érsek, a vatikáni államtitkárság államokkal való részlegének titkára is fogadott. A pápa és a spanyol kormányfő beszélt a számtalan családot, főleg a fiatalokat érintő súlyos foglalkoztatási válságról is.

A találkozóról kiadott szentszéki közlemény szerint a pápa méltatta a rászorulókat segítő egyházi szervezetek munkáját, valamint szükségesnek nevezte a társadalmi párbeszédet.

Az aktuális és az egyház számára fontos kérdések között szó esett a házasság és a család intézményéről, valamint a hitoktatás fontosságáról. A Vatikán ellenezte az előző, szocialista párti spanyol kormány politikáját, amely az abortusz liberalizálását és az azonos neműek házasságkötésének engedélyezését célozta. A hatalom élére 2011-ben visszakerült konzervatív spanyol Néppárttól azt reméli a Vatikán, hogy e kérdésekben a katolikus tanításokkal jóval összeegyeztethetőbb politikát folytat.

Ferenc pápa hétfőn a Fuád Twál jeruzsálemi latin pátriárka vezette szentföldi delegációt is fogadta - közölte a Vatikán. A pátriárka húsvétkor a Szentföldre invitálta a pápát.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elnapolták a német neonáci NSU perét

A per kezdetét a sajtónak fenntartott tárgyalóteremi helyek elosztása körüli vita miatt napolták el. Tovább olvasom