Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 31°C Még több cikk.

Ferenc pápa: az egyház hallja meg saját kora szavát

A mai egyház és család szerepéről beszélt Ferenc pápa szombat este a római Szent Péter téren a püspöki szinódust megelőző imavirrasztáson.
Nyolcvanezres tömeg töltötte meg a Szent Péter teret, amelyet az emberek kezében levő mécsesek világítottak meg.

A Vatikánban vasárnap kezdődő, és a családról szóló püspöki szinódus sikeréért tartott virrasztást az olasz püspöki kar (Cei) hirdette meg. Jelen voltak a szinóduson részt vevő püspökök, valamint azok a házaspárok is, amelyek tagjai szintén felszólalnak majd a szinóduson.

Ferenc pápa az imavirrasztáson tartott beszédében kijelentette, azért a családot helyezte pápasága első szinódusának középpontjába, mivel a "család a mai napig emberségre tanít, és elengedhetetlen szerepe van az igazságos és szolidáris társadalom megteremtésében".

Ferenc pápa a szinódus püspökeihez fordulva azt kérte tőlük, legyenek képesek meghallgatni a másikat, hogy a szinódust az "őszinte, nyitott és testvéri" párbeszéd vezesse.

"Az egyház tartsa oda a fülét, és hallja meg saját kora szívverését. Az egyház érezze a mai embert, ennek örömeit, reményeit, fájdalmát" - fogalmazott a pápa.

A szinódust a Ferenc pápa által a Szent Péter téren vasárnap pontifikált szentmise nyitja meg. A püspökök tanácskozása hétfőn kezdődik és október 19-ig tart.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hűséget fogadtak a pakisztáni tálibok az Iszlám Államnak

Az Iszlám Állam, amely Szíriában és Irakban nagy területeket tart ellenőrzése alatt, már megjelent… Tovább olvasom