Délmagyar logó

2017. 05. 23. kedd - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Ferenc pápa az európai baloldal politikusait fogadta

Az egyházfő november 25-én látogat az Európai Parlamentbe.
Az európai gazdasági válságról és a szegénységről beszélt egymással Ferenc pápa és Alexisz Ciprasz, a Sziriza görög szélsőbaloldali párt vezetője csütörtökön a Vatikánban.

A találkozón részt vett Walter Baier a Transform! Europe (Alakítsd át Európát!) politikai alapítvány vezetője is, 2006-ig az osztrák kommunista párt főtitkára.

Ferenc pápa magánaudiencián fogadta a két baloldali politikust. "Az európai válságról, a szegénységről, a globális háborúról és a béke szükségéről beszéltünk Ferenc pápával, és mindenekelőtt arról, hogy az emberek fontosabbak a pénzügyi spekulációnál!" - mondta el a találkozó után az újságíróknak Ciprasz, aki az Európai Baloldal jelöltje volt az Európai Bizottság elnöki posztjára. A Vatikán a találkozóról nem adott ki közleményt.

Walter Baier szerint Ferenc pápa "botrányosnak" nevezte, hogy ha a bankok többet érnek az embereknél. A látogatásról beszámoló görög kommunista párt honlapja megjegyezte, hogy Ferenc pápával új korszak kezdődött az európai baloldal számára.

Az olasz sajtókommentárok hangsúlyozták, hogy a marxista Alexisz Ciprasznak sikerült az, ami még Luigi Berlinguernek, az egykori Olasz Kommunista Párt (PCI) katolikus főtitkárának sem sikerült: találkozott a pápával.

Ferenc pápa november 25-én látogat az Európai Parlamentbe.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vandálok jártak egy német-magyar hadifogoly temetőben

Ismeretlenek szétdúlták a szibériai Novoszibirszk német-magyar hadifogoly temetőjét. Tovább olvasom