Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Ferenc pápa az internet és a modern média veszélyeire figyelmeztetett

Ferenc pápa arra buzdította egy római ministráns zarándoklat 50 ezer résztvevőjét, hogy ne fecséreljék idejüket internetre, okostelefonra és televízióra, hanem foglalkozzanak gyümölcsözőbb tevékenységekkel.
"Valószínűleg túl sok fiatal túl sok órát tölt el haszontalan dolgokkal" - mondta a katolikus egyházfő kedden a papoknak az oltár szolgálatában segédkező gyerekekhez intézett rövid beszédében.

"Életünk időből áll, és az idő Isten ajándéka. Ezért fontos, hogy azt jó és gyümölcsöző tevékenységekre használjuk" - figyelmeztetett.

A pápa az általa haszontalannak ítélt tevékenységek közé sorolta az interneten vagy okostelefonon folytatott csevegést (chatting), a televíziós szappanoperák bámulását és az olyan technológiai vívmányok használatát, amelyek megkönnyítik ugyan az életet és javítják az életminőséget, de "elvonják a figyelmet az igazán fontos dolgokról".

A 77 éves egyházfőnek több nyelven működő Twitter-fiókja van. Ezt a közösségi internetes oldalt először közvetlen elődje, XVI. Benedek használta 2011-ben, akinek angol nyelvű fiókját 4,3 millió ember követte.

A nyugalmazott pápa Isten ajándékának nevezte az internetet, de arra is figyelmeztetett, hogy a digitális közösségi média felgyorsult világa nyugalmat, reflexiót és érzékenységet igényel, "ha azt akarjuk, hogy ne az eszközök, hanem az emberek hálózata legyen".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Skót népszavazás: a fontról és az EU-tagságról vitázott a két tábor vezetője

A font megtartása és Skócia EU-tagságának sorsa állt a közelgő skóciai függetlenségi népszavazásról… Tovább olvasom