Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 24°C Még több cikk.

Ferenc pápa: az iskola értékeket és magatartási mintákat is közvetít

Szeretni kell az iskolát, mert az nem csupán ismereteket nyújt a diáknak, hanem értékeket és magatartási mintákat is közvetít - ezt a gondolatot fejtette ki szombaton Ferenc pápa a római Szent Péter téren az olaszországi katolikus iskolák több mint 300 ezer diákja és tanára előtt.
A katolikus egyházfő beszédében az iskolának arra a szerepére helyezte a hangsúlyt, amelynek révén ablakot nyit a valóságra. Ugyanis a valóság megismerése a fontos, ezt a gondolatot fogalmazta meg a pápa, amikor a diákokat arra buzdította: soha ne veszítsék el a lendületet, mindig járják a világot, ha olykor a lépés el is bizonytalanodik, az ember meg is tántorodik, soha nem szabad egy helyben állni mozdulatlanul.

Mindebben a pápa szerint nagy szerepe van az iskolának, amely nem csupán ismereteket nyújt, hanem értékeket és magatartási mintákat is közvetít. Az iskolának az a küldetése - mondta Ferenc pápa -, hogy a diákban fejlessze az érzéket minden iránt, ami igaz, jó és a szép. Ez a három tulajdonság ugyanis elválaszthatatlan egymástól, "ezek összefonódása által növünk fel és tanuljuk meg szeretni az életet akkor is, amikor éppen nem érezzük jól magunkat, és amikor éppen ellepnek bennünket a problémák" - mondta a katolikus egyházfő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Merkel és Hollande szerint törvénytelen a tervezett kelet-ukrajnai népszavazás

A német kancellár és a francia elnök nyilatkozatában felszólította Oroszországot, hogy csökkentse az ukrán határ térségében állomásozó csapatainak készültségi szintjét. Tovább olvasom