Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Ferenc pápa: meg kell szüntetni a keresztények elleni igazságtalanságokat

A világ különböző tájain a keresztények ellen elkövetett igazságtalanságok leleplezése és megszüntetése mellett foglalt állást csütörtökön Ferenc pápa.
A katolikus egyházfő karácsony második napján elhangzott Úrangyala-imádságában mondanivalóját összekapcsolta azzal, hogy december 26. Szent István, az első keresztény vértanú ünnepe. Ő egyike volt a jeruzsálemi keresztény közösség első hét diakónusának, akiket a hívők Krisztus után 36-ban az apostolok segédeivé választottak. Hitének terjesztéséért halálra kövezték. A mártíromság e példájának jelentőségét hangsúlyozta a pápa.

Konkrét országok említése nélkül felhívta a figyelmet arra, hogy a keresztényeknek a világ több pontján ma sokkal nagyobb igazságtalanságokat kell elszenvedniük, mint a keresztény egyház kezdeti időszakában.

Hangsúlyozta: le kell leplezni és meg kell szüntetni ezeket az igazságtalanságokat, a keresztények hátrányos megkülönböztetését. Olyan országokban is akadályozzák vallásuk gyakorlásában a hívőket, amelyekben csak papíron biztosítják az emberi és szabadságjogokat - tette hozzá a pápa.

Ferenc pápa megállapította: Szent István vértanúsága eloszlatja a karácsonyról alkotott hamis - megédesített és mesés - képet, amely az Evangéliumban nem is létezik. Az isteni üdvözülés a bűnnel szembeni küzdelmet is magában foglalja, és a kereszt szűk kapuján át vezet - mondta a katolikus egyházfő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két újabb rakétavédelmi rendszert adtak át Oroszországban

Az Sz-400-as rendszereket csütörtökön adtá át a hadseregnek, a A gyárnak 2020-ig további 28… Tovább olvasom