Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

Ferenc pápa szenteket avatott és az embriók jogi védelmének a garantálása mellett foglalt állást

Pápaságának első szentté avatási szertartását végezte vasárnap a Vatikánban Ferenc pápa, aki több tízezer hívő előtt az embriók jogi védelmének garantálása mellett foglalt állást.
A katolikus egyházfő szentté nyilvánította Antoni Primaldót és 800 társát, az otrantói vértanúkat, akiket 1480-ban fejeztek le a dél-olaszországi várost elfoglaló törökök, mert életükért cserébe sem tértek át az iszlám hitre. A pápa ünnepélyes kijelentésével vasárnap felvették a szentek jegyzékébe a kolumbiai Laura di Santa Caterina da Sienát és a mexikói Maria Guadalupe Garcia Zavalát is. (A szentté avatás előfeltétele a boldoggá avatás, majd két csoda igazolt kimutatása. A vértanúk esetében nincs szükség csodára.)

A pápa köszöntötte az Élet menetének résztvevőit, akik vasárnap délelőtt különféle országokból érkeztek a Vatikánba. Az egyházfő ünnepélyesen felszólította a híveket, hogy továbbra is szenteljenek nagy figyelmet az élet szentségének védelmére. Az idei esztendőre meghirdetett Hit évének központi témája az emberi élet szentségének védelme. Ennek jegyében június 15-16-án külön rendezvényt tartanak a Vatikánban. A pápa támogatóan szólt arról az aláírásgyűjtésről, amelyet Egy közülünk jelmondattal az olasz egyházmegyékben indítottak annak érdekében, hogy az Európai Unióban biztosítsák az embriók jogi védelmét.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jégeső sújtott több települést a környező déli országokban

Dió nagyságú jég esett szombat este Szerbia, Horvátország, Bosznia-Hercegovina és a boszniai Szerb Köztársaság több településén. Tovább olvasom