Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Fico: Fel kell készülni a Fidesz győzelmére

Szlovákia - Robert Fico szerint Szlovákiának fel kell készülnie arra, hogy az áprilisi választást Magyarországon a Fidesz nyeri, amely - mint a szlovák kormányfő fogalmazott - "a nagymagyar sovinizmusra és nacionalizmusra orientált párt".
"Nekünk erre fel kell készülnünk, védelmeznünk kell Szlovákiát, mert Szlovákia kemény tűz alatt lesz. A szlovák-magyar kapcsolatok kérdése tehát rendkívül érzékennyé válik, különösen azután, hogy a Fidesz a gyakorlati kormányzásában elkezdi megvalósítani azt, amit hangoztat. Például azt hangoztatja, hogy Magyarország önmagával határos és így tovább. Ezek a Szlovák Köztársaság számára komoly kihívások, erre kell összpontosítanunk" - jelentette ki Fico a szlovák közszolgálati televízióban.

Fico leszögezte: kormányfőként kötelessége, és kész is kommunikálni a magyar kormánnyal. "A nagymagyar nacionalizmust azonban nem fogadhatom el, azt, hogy Magyarország önmagával határos. Nem fogadhatom el, hogy a képviselők Nagy-Magyarországot ábrázoló címkét hordanak autóikon, mely szerint Szlovákia mint ország gyakorlatilag nem is létezik" - fejtette ki a szlovák politikus.

Megismételte: a szlovákiai államnyelvtörvény, illetve Sólyom László magyar államfő meghiúsított révkomáromi látogatása ügyében Európa Pozsonynak adott igazat. "Mi ebben a témában erősnek érezzük magunkat" - húzta alá Fico.

Az ugyanebben a vitaműsorban megszólaló Ivan Gasparovic szlovák államfő szerint a szlovák-magyar kapcsolatok romlásáért nagymértékben a szlovákiai magyar politikai pártok viselik a felelősséget, állítása szerint gyakran az ő álláspontjaik miatt alakul ki "feszültség és nyugtalanság". "Úgy vélem, ez aránylag komoly probléma" - jegyezte meg.

Ivan Gasparovic hangsúlyozta: a szlovák-magyar kapcsolatokat nem szabad leszűkíteni a nemzeti kisebbségeket érintő kérdéskörre, amelyben problémák vannak. Más területeken azonban - állítja a szlovák elnök - nagyon jó a két ország együttműködése.

Olvasóink írták

 • 10. Pinaman 2010. január 10. 23:08
  „mar megin ezek a totok”
 • 9. Zejko 2010. január 10. 20:13
  „7.

  Nem az MSZP erte el hanem az MSZP ideje alatt ez szepen magatol megoldodott ha kutyak nyomkottak volna a gombokat is megoldodott volna Mindegyik politikai ero szarhaziak gyulekezete.

  Fico meg miert kell minden heten mondani valami szart mindig mire elfelejtenenk a hulye fejet biffent egyet mint egy hugyagyu celeb.”
 • 8. 751510 2010. január 10. 17:50
  „Hogy Fico egy elmebeteg baromállat, valószínűleg mindenki tudja. Az meg hogy az MSZP érte el, hogy Erdély az EU tagja legyen? Hát hát logaritmus, most még magad is alulmúltad.”
 • 7. Johnson 2010. január 10. 17:08
  „Irnék ide erről a baromról,de nem tűr nyomdafestéket még neten sem, ne bántsd már a magyarokat, mert rákúrsz.... de kajakra..”
 • 6. 9-es 2010. január 10. 16:58
  „Ez a 2-es beíró vagy hülye,vagy vak,vagy csak komcsi...”
 • 5. troppauerhummer 2010. január 10. 16:49
  „Ha már megvettük a grippeneket, akár át is küldhetnénk, hogy legyen Ficonak valóban oka aggódni!”
 • 4. insideman 2010. január 10. 16:48
  „csak a Jobbik... akinek van esze rájuk szavaz...”
 • 3. Balthazar 2010. január 10. 16:06
  „Nagyon bizom benne, hogy a Jobbik fog nyerni! Ficot meg majd csak kivegzi mar valaki.”
 • 2. Logaritmus 2010. január 10. 16:03
  „Fico egy barom, Orbán szintén. Jól elszórakoznak majd egymással, mindannyiunk kárára. Az elmúlt 3-4 évben sikerült elérni, hogy Erdély az EU tagja lett, a Felvidék szintén, a vajdasági magyarok pedig bő egy hete vízum nélkül jöhetnek Magyarországra. Ezt az MSZP kormány lobbizása és az EU érte el, ezen az úton kellene tovább haladni.”
 • 1. .suhym. 2010. január 10. 15:25
  „Tomoren:
  Fico egy barom!

  (Kerem nem moderalni, mert ez az igazsag!)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meghalt egy brit újságíró Afganisztánban

Afganisztán - Pokolgépes támadás következtében meghalt egy brit újságíró Afganisztánban - közölte… Tovább olvasom