Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Fico szerint Orbán sérti Szlovákia területi épségét

A szlovák miniszterelnök kifogásolja, hogy Orbán és Csáky Pál fiktív területi egységnek tekinti a Kárpát-medencét.
Sérti Szlovákia területi épségét Orbán Viktor Fidesz-elnök - véli Robert Fico. A szlovák kormányfő erről hétfői, kassai sajtóértekezletén nyilatkozott.

Fico azzal kapcsolatban beszélt erről, hogy a Fidesz és a szlovákiai Magyar Koalíció Pártja (MKP) szombaton közös esztergomi kampányakciót szervezett az európai parlamenti (EP) választások előtt.

A szlovák miniszterelnök kifogásolja, hogy Orbán és Csáky Pál, az MKP vezetője fiktív területi egységnek tekinti a Kárpát-medencét, s azt szeretnék, hogy azt az Európai Parlamentben a lehető legtöbb magyar nemzetiségű politikus képviselje. Fico támogatna olyan kezdeményezést, hogy a szlovák parlament rendíkvüli ülésszakon foglaljon állást a területi épség megsértése kapcsán. Emlékeztetett: közelgő magyarországi látogatásán tisztességes megállapodásra törekszik, ám meglepi annak az embernek az igyekezete, aki magyar miniszterelnök akar lenni.

Olvasóink írták

41 hozzászólás
 • 41. FűzfaVessző 2009. május 27. 20:04
  „flexsnake!
  Gyorsan vegye be a gyógyszerét mert valami elhatalmasodott magában.
  F.V.”
 • 40. apátfalvifaszagyerek 2009. május 27. 19:16
  „Rátámadtak a rendőrökre???? Azok a ***** támadtak rájuk...”
 • 39. flexsnake 2009. május 27. 02:14
  „38. ja, teljesen ártatlanul támadtak a rendőrökre. Külföldön, fület-farkat behúzni, ott csak vendég a magyar. De ha így viselkedik itthon is csak vendég lesz. Szerencsére én már grönlandi állampolgár vagyok. Nálunk aki belép a határon azt lelövik. Nem hagyják hogy a fókáinknak külföldi hittérítők prédikáljanak.”
 • 38. apátfalvifaszagyerek 2009. május 26. 22:24
  „37. - Ez elég radikális hozzáállás sztem... egyetlen egy felvétel sem bizonyítja h hulligánkodtak volna... azt nem állítom, hogy nem volt közöttük 1-2 randalírozásra hajlamos egyén, de volt olyan magyar fiatalember, aki akkor volt kinn életében először meccsen, és életveszélyesen megsérült... a randalírozó, gyújtogató, dobálózó akasztófavirágokat én se komálom, de ezek tuti nem ilyenek voltak. Lehet csűrni, meg csavarni, a szlovákok a brutális állatok, ezt már bizonyították sokszor a magyarok ellen. Persze nem állítom, hogy az összes szlovák ilyen, de az tény, hogy náluk a magyar gyűlöletet nem ítélik el, itt meg ha vki rossz szót mond a szlovákokra, akkor rögtön kussoltatják, ha meg politikus az illető, keresztet vethet a karrierjére... ismétlem tehát, mi, magyarok olyanok vagyunk amilyenek, de nem olyan barbárok, mint a szlovák szomszédok. Még a címerüket is rólunk koppintották, az Istenért... nevetségesek.”
 • 37. flexsnake 2009. május 26. 20:15
  „35. engem ez baromira nem érdekel. Úgy csinálsz mint a gyerek akit rajtakaptak hogy megette a csokit. Tiszta csoki a szája de még mutogat hogy ő volt , nem én, ő.-....
  Majd ha indiából jönnek elefántos emberkék és a cigókat uszítják a fehérek ellen hogy : -Ne hagy magad mert hát neked itt jogaid vannak. Mindjárt másképp mutatna a történet. Más országában a magyar vendég. Viselkedjen úgy és ne szítsa a feszültséget. Meg a többi barom se aki átjár focihuligánkodni”
 • 36. Zejko 2009. május 26. 18:52
  „19.Igen nalunk leng a horvat zaszlo es ha szlovakia szomszedunk lenne vigyazzba allnanak vagy a jugoszlav haboruba svedorszagig futottak volna.”
 • 35. legal 2009. május 26. 17:31
  „Flexsnake (és mindenki más) figyelmébe ajánlom elolvasásra ezen híranyaggal is szoros kapcsolatba hozható egy anyagot a Magyar Hírlap internetes lapról. A címe: Szocialista levélbomba. Azt hiszem, hogy azt elolvasva az emberben felmerül az átértékelés szükségessége abban a vonatkozásban, hogy ki és miért felel a magyar-szlovák viszony alakulásában, helyzetében. Meglepő tartalmú olvasnivaló sötét szándékú emberek kapcsolatáról, céljairól, nemzetáruló magatartásukról. A főszereplő Gyurcsány Ferenc és Szilvásy György. Az anyag szerzője egy szocialista politikus. Tessék csak megnézni, ki az igazi hunyó!”
 • 34. garbon 2009. május 26. 15:33
  „Ez a Ficó gyerek tényleg orvosi eset.”
 • 33. apátfalvifaszagyerek 2009. május 26. 15:10
  „<moderálva>”
 • 32. apátfalvifaszagyerek 2009. május 26. 15:08
  „Szlovákia 1 SEMMI!!!!!! ha van eurójuk, ha nincs! A Benes-dekrétumok mondanak vmit???? Minden magyar ellenségei!!!! A Slota-féle szélsőjobbos, fasiszta fattyak véleményétől nem határolódtak el a szlovák nagypolitika szintjén, és ott még mindig él a magyar gyűlölet. Ha vkinek kell a szlovákok történelme szóljon, dobok 1 sms-t! xD xD PARASZTOK!!!!!”
 • 31. flexsnake 2009. május 26. 14:42
  „A lefektetett határvonalak a mérvadóak, ha azt tiszteletben tartja akkor mindent lehet. De nem tartja tiszteletben, szlovákia ellen hangolja az ott magyarul is beszélőket. Az meg már nemzetbiztonsági kockázat.”
 • 30. legal 2009. május 26. 13:57
  „Miért kellene Orbán Viktort megszólni azért, mert nemzetben mer gondolkozni? Kedves hozzászólók, miért nem támadjátok a románokat, akik hetente 1.000 moldáv állampolgárnak adják meg - kérésükre - a román állampolgárságot. Egy, a Szovjetunióból kivált független ország állampolgárainak. Tesznek rá, hogy szól-e rájuk emiatt az EU. Dehogy szól. Románia is az EU tagállama. Tojnak mások véleményére. Addig mennek el, ameddig nyúlik a gumiszalag.”
 • 29. Mathiasking 2009. május 26. 13:34
  „2. hozzászólás sziszka1 2009.05.25. 18:26

  Nem kicsit, nagyon!”
 • 28. Celtis 2009. május 26. 10:47
  „Vicces a lídbeli megfogalmazás, mert éppen a Kárpát-medence egy fizikailag létező dolog és az államhatárok fiktívek. Ugyanígy a magyar nemzet egy sokkal határozottabb fizikai jellemzőkkel rendelkező dolog, mint a szlovák állam. Egy földönkívüli az előbbit valószínűleg hamarabb megértené, mint az utóbbit.

  A baj éppen ez, hogy sokan hibásan értelmezik a "nemzet" és az "állam" viszonyát. Vagy mondjuk így: károsan, mindkettőre nézve. Pedig létező példák bizonyítják, hogy lehet jól működő egy multikulturális soknemzetiségű állam, lehetnek hazafias érzelmei az embereknek amellett, hogy nemzettársaikat akár családtagjaiknak tekintik.

  Ha az ilyen Fico-féle barmok nem keserítenék meg a szlovákiai magyarok életét, simán lehetne valaki büszke szlovák hazájára és szeretheti magyar nemzetét.”
 • 27. Logaritmus 2009. május 26. 10:33
  „26. hozzászólás Birodalmi: látom, fogalom nélkül vagy. A nemzeti érzésben éppen az a csodálatos, mint a szerelemben: nem kell folyamatosan mondogatni, ismételni, piros szíves kitűzőt hordani a pólódon mert attól csak kamunak fog tűnni minden, olyannak, mintha csak kifelé akarnál görcsösen mutatni valamit és közben semmit sem érzel. A hazaszeretet mindenkinek mást jelent. Nekem pl. meghatározó élmény volt 3-4 évvel ezelőtt elmenni az egyik fővárosi temetőbe, halottak napján, és felkeresni a legnagyobb költők, írók sírját, vagy megállni Kossuth Lajos gyönyörű síremléke előtt, és kicsit gondolkodni a történelmünkben betöltött szerepükön, alázatos munkaszeretetükön. Mindezt csinnadratta nélkül, belső élményként megélve. Ennek köze nincs a március 15-én üres sörösüveget dobáló, majomként ordítozó magyarkodáshoz, hasztalan és üres zászlólobogtatáshoz, nekem legalábbis több élményt nyújt mint a nyájban a számat tátva meghallgatni egy politikus beszédét. Ja. És mellette fizetek rendesen adót, próbálom a környezetemet ápolni, idegenekkel udvariasan viselkedni, árvízveszély idején homokzsákot tölteni, stb. hogy a város és az ország normális és élhető legyen. Nálam ez is része a hazaszeretetnek.”
 • 26. Birodalmi 2009. május 26. 10:21
  „Elhisszük neked loga, ha elmodasz egy olyan dolgot amit te csináltál és hazafias!”
 • 25. Logaritmus 2009. május 26. 10:10
  „19. hozzászólás spiler: szeretek búvárkodni, de eszem ágában sincs búvárfigurás matricát ragasztani a kocsim hátuljára. A hazafias érzéseket sem feltétlenül úgy kell megélni, hogy az ember piros-fehér-zöld alsót húz, a muskátli mellé meg beszúr egy Árpád sávos zászlót. Attól, hogy te így teszel még nem leszel nagyobb magyar csak egy olyan kamasz ésszel gondolkodó, aki azt hiszi, hogy a mutogatástól leszel valaki.

  http://w.blog.hu/2009/05/26/az_orszag_a_hatalom_es_a_dicsoseg”
 • 24. abrakapokusz 2009. május 26. 09:54
  „<moderálva sértő>”
 • 23. nem,nem,soha 2009. május 26. 09:48
  „most őszintén, ilyen hülyékkel mit lehet kezdeni???

  felesleges az erőlködés, úgy is kiforgatják, ellenünk fordítják minden szavunkat. Ha pedig épp mégsem sikerülne, akkor jön a gennyes magyar baloldali média és majd ők kiforgatják.”
 • 22. wargaborka 2009. május 26. 09:45
  „ezt nem hiszem el már megint. miről beszél ez az elmebeteg fico?? mond valamit neki az egyik EU alapelv: "népek önrendelkezési joga!". ha tetszik ezeknek a majmoknak ha nem, joga van a kisebbségnek önszerveződni és határon túli kapcsolatokat kiépíteni. alapvetően az EU érdeke is az h egyes földrajzilag-gazdaságilag összefüggő régiók hatékonyan együttműködjenek.
  csak zárójelben: ha már megcsinálták velünk trianont, az a minimum h tmogatnak minket ebben.”
41 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Észak-Korea: Összeül az ENSZ Biztonsági Tanácsa

Összeül hétfőn az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT), hogy megbeszéljék az észak-koreai kísérleti… Tovább olvasom