Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 1°C Még több cikk.

Fidel Castro nagykövetekkel találkozott

A Kubában akkreditált nagykövetekkel találkozott pénteken Fidel Castro volt kubai elnök, aki négy évig nem jelent meg a nyilvánosság előtt, újabban azonban szinte minden nap megteszi.
A volt kubai vezető, aki augusztusban tölti be 84-ik életévét, a külügyminisztériumban találkozott a diplomatákkal, és több mint másfél órán át válaszolt kérdéseikre. Castro arról cserélt eszmét a nagykövetekkel, hogy milyen nagy veszélyekkel járna az emberiségre nézve Észak-Korea vagy Irán megtámadása. Kérdésekre válaszolva Castro különféle sajtójelentésekre és elemzésekre hivatkozott, magabiztosan és pontosan fogalmazott, időnként indulatosan gesztikulálva.

Fidel Castro 2006-ban betegedett meg, és azóta távol maradt a közélettől. Július elején azonban visszatért a nyilvánosság elé: először a nemzeti tudományos kutatóközpontban (CNIC) jelent meg, majd pár nappal később az állami televízióban vállalt szereplést, és a kubai világgazdasági kutatóközpontba is ellátogatott.

Fidel Castro átengedte öccsének, Raúlnak az elnöki széket, de változatlanul betölti a Kubai Kommunista Párt (PCC) első titkári tisztét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hugo Chávez nem vesz részt a kolumbiai elnök beiktatásán a vádak miatt

Hugo Chávez venezuelai elnök bejelentette pénteken, hogy nem vesz részt a megválasztott kolumbiai… Tovább olvasom