Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

Figyelmeztette Magyarországot az EU

Az Európai Unió előzetes figyelmeztetést küldött öt tagországnak - köztük Magyarországnak -, amelyek jövőre a költségvetési szabályok megsértését kockáztatják - közölte Olli Rehn, az Európai Unió pénzügyi biztosa.
Hírügynökségi források szerint Rehn, aki a német munkaadók szövetségének (BDA) fórumán vesz részt Berlinben, újságírók előtt Belgiumot, Lengyelországot, Magyarországot, Ciprust és Máltát nevezte meg, kijelentve, hogy megfelelő intézkedéseket vár ezektől az országoktól.

Rehn az Európai Bizottság őszi gazdasági előrejelzésének ismertetése kapcsán, november 10-én már közölte: az öt tagállamtól további tájékoztatást fog kérni arról, hogy milyen intézkedésekkel tervezik tovább csökkenti a deficitet a következő időszakban.

A biztos részletesen foglalkozott az euróválság megoldását célzó elképzelésekkel, és állást foglalt a Németország által erőteljesen ellenzett euóokötvények kibocsátása mellett.

Reményét fejezte ki, hogy a német kormány felülvizsgálja ezzel kapcsolatos álláspontját. Annak a nézetének adott hangot, hogy a kötvénykibocsátás csökkenti a gazdasági, illetve pénzügyi egyenlőtlenségeket, és nagyobb stabilitást biztosít.

Rehn beszédében hangsúlyozta, hogy haladéktalanul válaszokat kell adni arra a bizalmi válságra, amely az adósság-, illetve a bankválság következtében jött létre. Közölte, hogy az Európai Bizottság erre vonatkozóan már szerdán javaslatokat terjeszt elő. E javaslatok egy része túlmegy az állam- és kormányfők eddigi határozatain - tette hozzá a biztos.

Ezzel összefüggésben Olli Rehn jelezte, hogy az Európai Bizottság jelentősen bővíteni igyekszik az ellenőrzést az euróövezeti tagállamok költségvetése felett. Ez magában foglalhatja a költségvetések előzetes ellenőrzését is - mondta.

Olvasóink írták

 • 1. Együgyű 2011. november 22. 13:44
  „A figyelmeztetés hatására javaslóm:
  - a gyógyszertámogatás megszüntetését! Úgy is csökkentették a gyógyszerárak meg növekedtek.(A gyógyszerek nagy részét sem tudták az érintettek kiváltani eddig sem. Hulljon a férgese éljenek az eredményes emberek! A költségvetés kiadásai csökkennének!
  - A nyugdíjak, rokkant nyugdíjak se legyenek adhatók!
  Kiadáscsökkentő javaslat ez is. A humánus Nemzeti Felszabadító Harc Folytatása érdekében.
  - Bevezetni egy egységes 5%-os személyi jövedelemadót azoknál, akik 75o.000Ft-ot keresnek vagy ettől többet a fogyasztás serkentése céljából.
  Stb......

  Éljen a Fidesz-KDNP atyai pártszövetsége valamint a követőik!!!
  A 2/3 is erre hatalmazta fel Őket!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Évente kétezer macskát és kutyát mérgeznek meg bosszúból az olaszok

Évente közel kétezer állat pusztul el az olasz szomszédok között kirobbanó vitákban: a lakóházak… Tovább olvasom